Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hekimoğlu İsmail adıyla tanınan yazar Ömer Okçu hayatını kaybetti

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören, asıl adı Ömer Okçu olan ve “Minyeli Abdullah” romanıyla tanınan gazeteci-yazar Hekimoğlu İsmail (90) hayatını kaybetti. Okçu bugün (16 Ocak), Marmara İlahiyat Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak.

Asıl adı Ömer Okçu olan gazeteci-yazar Hekimoğlu İsmail’in vefatını, oğlu Osman Okçu Twitter hesabından duyurdu. Osman Okçu, “Babam Hekimoğlu İsmail, ahiret yolculuğuna çıktı. Dualarınızı beklerim” paylaşımında bulundu.

Timaş Yayın Grubu’nun da kurucusu olan Okçu’nun ardından birçok kişi sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Ülkemizde, özellikle ‘Minyeli Abdullah’ romanıyla tanınan yazar Hekimoğlu İsmail’in (Ömer Okçu) vefatını teessürle öğrendim. Bir süredir tedavi gören değerli yazara Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve okurlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da “Eserlerinin arasında özellikle ‘Minyeli Abdullah’ romanı ile bir neslin hafızasında önemli yere sahip olan yazar Hekimoğlu İsmail’in (Ömer Okçu) vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” diye yazdı.

Marmara İlahiyat Camii’nde cenaze namazı kılınacak

Timaş Yayın Grubu’nun Twitter hesabından, Okçu’nun bugün son yolculuğuna uğurlanacağı şöyle duyuruldu:

“Kıymetli büyüğümüz Hekimoğlu İsmail, 16 Ocak 2022 Pazar günü (bugün) Marmara İlahiyat Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacaktır. Merhumun naaşı Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecektir.”

Ömer Okçu kimdir?

Ömer Okçu 1932’de Erzincan’da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu bu kentte bitirdikten sonra 1952 yılında Zırhlı Birlikler Okulu’ndan mezun oldu. Astsubay olarak göreve başladığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 1972’de emekli olan Okçu, İttihad ve Yeni Asya gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 1975’te Sur dergisini çıkardı, 1988’de Zaman gazetesinde köşe yazarlığına başladı ve uzun yıllar sürdürdü. Okçu, 1994’te Harran Üniversitesi Fahri Edebiyat Doktorası unvanına layık görüldü. Okçu’nun Hekimoğlu İsmail adıyla kaleme aldığı “Minyeli Abdullah” romanı Yücel Çakmaklı tarafından sinemaya uyarlanmış ve 90’lı yıllarda önemli gişe başarısı kazanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.