Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayı İnşaat işçileri Ankara’da eylemdeydi: “Emeğimizi şirketlere ezdirmeyiz”

İnşaat Emekçileri Sendikası’na (İnşaat-Sen) bağlı Kayı İnşaat işçileri, üç yıldır alamadıkları maaşlarının ödenmesi için başlattıkları eylemin birinci yılında Ankara’daki Ulus Meydanı’nda açıklamada bulundu. İşçilerden Abdulsamet Kete, “Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz, işçilerin haklarını verin. İşçileri bankalara, patronlara ezdirmeyin. Eğer adalet varsa işçilerin yanında olun. Bu işçiler bu ülkenin evlatlarıdır” diye konuştu.

Kayı İnşaat işçileri, üç yıldır alamadıkları maaşlarının ödenmesi için başlattıkları eylemin birinci yılında Ulus Meydanı’nda açıklamada bulundu. İşçiler “Emeğimizi batan şirketlere, döviz kuruna ezdirmeyiz” pankartı açtı.

Niğde’den gelen Kayı İnşaat işçisi Enes Ateş, “Mahkeme iki-üç sene sürdü. Mahkeme sonuçlandı, şimdi de paramızı üç yıl önceki kura göre vermeye çalışıyorlar. Bu binaları işçiler olmasa kimse yapamaz” dedi.

İşçilerde Muzaffer Korkmaz, kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Arabulucuya gittik. Bize, ‘2020 Şubat ayında ödemeleriniz başlayacak’ dediler ama ödemediler. Neden benim hakkımı savunmadı arabulucu? İşçilere hakkını vermeden mağdur ederek, onların haklarını yiyerek gaspediyorsunuz. İnşaat işçileri her zaman karda kışta hep rezil bir şekilde çalışma ortamında bulunmuştur. Dolar kuru üzerinden çalışmamıza rağmen TL üzerinden ödeme yapılacak. Bize ‘hakkınız var’ diyorlar ama biz dolar üzerinden çalışırken, şimdi TL üzerinden ödeme yapacaklarını söylüyorlar. Borcumuz ikiye katlandı. Bizi dolar kuru üzerinden çalıştırdınız, satışlarınızı dolar kuru üzerinden yaptınız şimdi hakkımız olanı da dolar üzerinden verin.”

Adalet Bakanlığı’na seslenen işçilerden Abdulsamet Kete ise “Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz, işçilerin haklarını verin. İşçileri bankalara, patronlara ezdirmeyin. Eğer adalet varsa işçilerin yanında olun. Bu işçiler bu ülkenin evlatlarıdır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.