Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uçakla şehirlerarası seyahatte PCR testi zorunluluğu yeniden getirildi

Havayolu şirketleri dün (15 Ocak) paylaştıkları açıklamalarda, iç hatlar uçuşlarında PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığını duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın bugün (16 Ocak) 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeye göre ise uçakla şehirlerarası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde koronavirüs geçirmemiş kişilerden PCR testi istenmeye devam edilecek.

İçişleri Bakanlığı, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişiler için uygulanan PCR testi zorunluluğuna ilişkin bugün (16 Ocak) 81 ilin valiliklerine yeni bir genelge gönderdi. Genelgede, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden PCR testi istenecek ve istenmeyecek durumlar belirtildi.

Genelgeye göre bakımevi, huzurevi, sevgi evleri, ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurtdışına seyahat edecek kişiler için PCR testi uygulamasına devam edilecek. Uçakla şehirlerarası seyahat edecek olan bu kişiler için de PCR testi uygulaması sürecek.

Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılacaklar, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev alan personel, tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişiler için ise PCR testi zorunluluğu kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.