Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi Panorama (16): Haftanın sürprizine, Fenerbahçe Beko’yu mağlup eden Aliağa Petkim imza attı

ING Basketbol Süper Ligi (BSL) 17. haftasında, iki haftalık aranın ardından planlanan tüm maçlar oynandı. Haftanın sürprizini Fenerbahçe Beko’yu yenen Aliağa Petkim yaparken Darüşşafaka, 25 sayı geriye düştüğü maçta Galatasaray NEF’i 83-82 yenerek liderliğini korudu.

Aliağa Petkim, Fenerbahçe Beko’yu mağlup etti

Bu haftaya kadar yalnızca iki galibiyeti bulunan Aliağa Petkim, İzmir’de normal süresi 82-82 sona eren maçta Fenerbahçe Beko’yu 95-90 mağlup etti. Fenerbahçe Beko’nun 16 top kaybı yaptığı maçta Aliağa Petkim’de öne çıkan oyuncu, eski takımına karşı 8/11 saha içi isabetiyle 21 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 blokla oynayan Malcolm Thomas oldu. Fenerbahçe Beko’da ise en skorer oyuncular Melih Mahmutoğlu ve Devin Booker’ın toplam 32 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Bu sonuçla sarı-lacivertliler, sezonun üçüncü mağlubiyetini tatmış oldu.

Sean Armand’ın maç sonunda skoru eşitleyen üçlüğü:

Anadolu Efes, Beşiktaş Icrypex’i rahat geçti

Anadolu Efes, 12/29 üçlük isabetiyle oynadığı maçta Beşiktaş Icrypex’i, Sinan Erdem Spor Salonu’nda 87-72 mağlup etti. Anadolu Efes’te maça harika başlayan Rodrigue Beaubois ve Buğrahan Tuncer ikilisi, toplamda 25 atışlarının 19’unu isabetli kullanarak 44 sayı üretti. Yeni transfer Egemen Güven, Anadolu Efes kariyerine 16 sayı – 6 ribaundla başladı.

Darüşşafaka liderliğini sürdürdü

15 Ocak Cumartesi günü İstanbul, iki harika maça ev sahipliği yaptı. Haftanın açılış karşılaşmasında Bahçeşehir Koleji, Pınar Karşıyaka’yı uzatmaya giden maçta 104-99 mağlup etti. İki takımda toplam 11 oyuncunun çift hanelere çıktığı maçta Jamal Jones, 19 sayı, 4 ribaund, 3 asistle öne çıkan isim oldu.

Darüşşafaka, son çeyreğine 14 sayı geride girdiği maçta Galatasaray NEF’i 83-82 mağlup etmeyi başararak liderliğini korudu. Isaiah Pinerio 21, Melo Trimble 24 sayıyla yıldızlaşan isimler oldu. Tofaş ise haftanın bir diğer yüksek skorlu maçında Büyükçekmece’yi deplasmanda 87-89 mağlup ederek İstanbul’dan galibiyetle ayrılmayı başardı ve 10. galibiyetini aldı.

Darüşşafaka’nın 25 sayı farktan dönerek kazandığı maçın son anları:

17. haftanın diğer üç maçında Frutti Extra Bursaspor Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni (90-67), Türk Telekom HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni (135-85) ve Gaziantep Basketbol Semt77 Yalovaspor’u (81-54) farklı mağlup etmeyi başardı. Ligde artan koronavirüs vakaları nedeniyle takımlar arasında maç farkı olsa da lider Darüşşafaka’dan (13 galibiyet) 11. sıradaki Türk Telekom’a kadar (altı galibiyet) playoff mücadelesi sürüyor. 

Onuralp Bitim’den çok şık basket:

ING Basketbol Süper Ligi’nde 17. haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.