Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barzani’nin danışmanı, Ezidi liderlerinden Şeyh Shamo Ankara’da yaşamını yitirdi


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani’nin danışmanlığını da yapan Ezidiler’in önemli isimlerinden Şeyh Shamo koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara’da yaşamını yitirdi. Şeyh Shamo, Irak Kürdistan Parlamentosu’na seçilen ilk Ezidi parlamenterlerden biriydi.


IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin Ezidiler’den sorumlu danışmanı, Laleş Toplum ve Kültür Merkezi Başkanı ve Ezidilerin önemli şeyhlerinden Şeyh Shamo, iki hafta önce Erbil’de koranavirüse yakalandı. Erbil’de bir hafta tedavi gören Şeyh Shamo, durumunun ciddileşmesi üzerine Ankara’ya getirildi.

Özel bir hastanede tedaviye alınan Şeyh Shamo, bugün (18 Ocak) hayatını kaybetti. Şeyh Shamo’nun cenazesinin uçakla Erbil’de gönderileceği öğrenildi.

Ezidi kökenli HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın, Shamo’nun tedavi sürecinde ailesini hastanede ziyaret ettiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.