Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soylu-Külünk kavgasıyla gündeme gelmişlerdi: Sezen Aksu’yu hedef gösteren Milli Beka Hareketi ve Murat Şahin hakkında bilinenler

Sanatçı Sezen Aksu’yu, şarkı sözleri nedeniyle hedef alan Milli Beka Hareketi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla biliniyor. Milli Beka Hareketi Derneği Başkanı Murat Şahin, 2020 yılının Ağustos ayında bir video paylaşarak, AKP’li Metin Külünk’ün derneğe baskın yaparak kendilerini tehdit ettiğini açıklamıştı. Şahin’in aracında polis çakarı, polis telsizi ve polis kimliği bulunduğu iddiaları da gündeme gelmişti.

Milli Beka Hareketi Başkanı Murat Şahin dün (17 Ocak), “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısının sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu’yu tehdit eden bir mesaj paylaştı. Şahin, sosyal medyadaki açıklamasında,“14 Temmuz 2016’da ‘CUNTA’ imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ’nün ‘aziz dostum’ dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…” dedi.

Polis, Aksu’nun İstanbul-Kanlıca’daki evinin önünde güvenlik önlenleri aldı. Türk bayraklarıyla açıklamada bulunmak isteyen grup, polisin izin vermemesi üzerine Sezen Aksu’nun evinin yakınındaki meydana giderek açıklamada bulundu. Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, “Bazı sözde sanatçılar sanat yaptığını zannederek milli ve manevi damarları tıkamak, dini değerlere hakaret etmek için birbirleriyle yarış içine girdi” dedi.

https://twitter.com/muratsahin2023/status/1482833788094849028?s=20

“Devlet aşığı, millet sevdalısı, ülkü ve ülke sevdalısı bir yiğit”

Milli Beka Hareketi’nin internet sitesine erişilemiyor ancak Twitter profilinde bu hareketin genel başkanı olduğunu yazan Murat Şahin, bir paylaşımında “Milli beka hareketi T.C Anayasasının verdiği hakla kurulmuş bir STK’dır. Hiçbir siyasi partinin hiçbir siyasetçinin güdümünde yönlendirmesinde bir hareket değildir ifadeleri yer alıyor.

İnternet sitesine erişilemiyor ancak sitenin kaynak gösterildiği bazı paylaşımlarda Şahin’in özgeçmişi yedi yaşındaki sınıf başkanlığına kadar götürülüyor:

“11 Eylül 1979 tarihinde İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde dünyaya geldi. Murat Şahin denince akla ilk gelen devlet aşığı millet sevdalısı, ülkü ve ülke sevdalısı bir yiğit gelir. Murat Şahin’in başkanlık hayatı yedi yaşında 1. sınıfta iken sınıf bakanı olarak başlamıştır. 13 yaşında (Ülkü Ocakları Nilüfer Hatun Ortaokulu başkanı olmuştur),17 yaşında (MHP Teşvikiye Mahalle Başkanı olmuştur), 19 yaşında ( MHP Şişli İlçe teşkilat başkan yardımcısı olmuştur), 22 yaşından 27 yaşına kadar Ülkü Ocakları’nda çeşitli başkanlıklar ve Milliyetçi Ülkücü harekette üstün hizmetleri vardır. 28 yaşında Türkiye Gençlik Konfederasyonu İl Başkanı, 29 yaşında İstanbul Gençlik Federasyonu Başkanı, 32 yaşında Yenişehir Spor Kulübü Başkanlığı’na seçilmiştir. 32 yaşından şu ana kadar birçok STK ve dernekte üst düzey başkanlıklar yapan Şahin şu anda milli yüreklerin birleşerek yek vücut olduğu Milli Beka Hareketi teşkilatına hizmetkar bir neferdir.”

Soylu-Külünk kavgası ve derneğe baskın

Milli Beka Hareketi ve Murat Şahin, 22 Ağustos 2020’de derneğe yönelik baskınla gündeme gelmişti. Şahin, Twitter’daki açıklamasında AKP MKYK üyesi Metin Külünk’ün önce kendilerini arayarak tehdit ettiğini, ardından yanında beş-altı kişiyle gelerek derneği bastığını iddia etmişti. Şahin, gerekçe olarak da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiğini söylediği Külünk’e yakın bir hesaba karşılık vermesini göstermişti.

https://twitter.com/muratsahin2023/status/1297149813964840961?s=20

Aracından polis aracı ve telsizi çıktığı iddia edildi

Bir süre sonra Şahin’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiğini iddia ettiği sosyal medya hesabının sahibi Erdal Yılmaz ve Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin’in gözaltına alındığı kamuoyuna yansıdı. Şahin’in aracında polis çakarı, polis telsizi ve polis kimliği bulunduğu öne sürüldü.

https://twitter.com/muratsahin2023/status/1475230258987249672?s=20

Soylu’ya ve Erdoğan’a destek

Murat Şahin’in Twitter’da sabitlenen tweeetinde de Soylu’ya verdiği destek görülüyor.  

Milli Beka Hareketi’nin Twitter sayfasında ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı ve “Seni Abdülhamid’in yalnızlığına bırakmayacağız” yazısı yer alıyor. Tweetin üzerinde ise “Çok şükür #BirOsmanlıEvladı çıktı ve tüm dünyaya OSMANLI ruhunu tekrar hatırlattı” sözleri bulunuyor.

https://twitter.com/MilliBekaTR/status/1480949406685962243?s=20

İBB önünde protesto

Hareketin ilk basın açıklaması Sezen Aksu’ya karşı değil. İçişleri Bakanı Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) hedef alan sözlerin ardından Milli Beka Hareketi, geçen ay Saraçhane’deki İBB binası önünde toplanmış ve Murat Şahin, açıklamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef almıştı. Anadolu Ajansı’nda yayımlanan açıklamada Şahin, şunları söylemişti:

“Bugün burada toplanmamızın sebebi, İBB bünyesinde işe alınan 557 kişinin terör örgütleri ile iltisaklı olmasının anlaşılmasıdır. Bu kişiler, Türkiye’nin en büyük ve önemli belediyesi olan İBB’de önemli görevlere getirilmişlerdir. Anlaşılan İBB, Kandil’in kontrolüne girmiştir. ”Kahrolsun PKK’ diyenleri işten atan, ‘Var olsun PKK’ diyenleri işe alan Ekrem İmamoğlu’nu şiddetle kınıyoruz ve milletimizin vicdanına havale ediyoruz.”

Şarkı sözlerine özel ilgi

Hareketin şarkı sözlerine tepkisi ise ilk değil. Sezen Aksu’yu “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri nedeniyle hedef göstermeden birkaç gün önce de Tarkan’ın “Cuppa Cuppa” şarkısı gündemlerindeydi. Tarkan’ın, Enes Kara paylaşımının ardından Murat Şahin şarkı hakkında yaptığı tweet zincirinde “Cuppa Cuppa Diye Başlayan Bu Şarkı, “Cunta Cunta ile Çok Çağrışmıyor mu???” diye sorarak darbe bağlantısı kurmaya çalışmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.