Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yayla çorbası dünyanın en iyileri arasında

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli CNN haber kanalı, dünyanın en iyi çorbalarını sıraladığı listede Türk mutfağından yayla çorbasına da yer verdi.

CNN Travel tarafından her yıl paylaşılan “Dünyanın en iyi 20 çorbası” listesinde Türk mutfağından yayla çorbası da yer aldı.

Janet Clarkson’un “Çorba: Küresel Bir Tarih” isimli kitabına atıfta bulunulan haberde, çorbaların dünya toplumlarının ilk çağlarından bu yana vazgeçilmez bir gıda çeşidi olduğu belirtildi ve çorbaların aynı zamanda şifa kaynağı olduğuna dikkat çekildi.

Haberde CNN Travel yayla çorbasının görselinin altında şu ifadelere yer verildi:

“Haşlanmış pirinç veya arpa, bu kremalı yoğurt çorbasına taneli tatlılık katar. Kış aylarında soğuk algınlığından koruduğuna inanılır. Hatta bazı hastaneler hastalara yoğurt çorbası bile servis ediyor. Bir parça kuru nane, yoğurdun hafif aromasını dengelemeye yardımcı olur. Yuvarlak taze pide ekmeği ile servis yapın.” 

CNN Travel, 2021’deki değerlendirmesinde de yayla çorbasını en iyi ilk 20 listesine almıştı.

Haberde yer verilen diğer çorbalar ise şöyle:

Nijerya/Banga
Beef Pho/Vietnam
Borscht/ Ukrayna
Borscht (Borç) /Ukrayna
Bouillabaisse/Fransa
Caldo verde/Portekiz
Chorba frik/Cezayir, Libya ve Tunus
Chupe de camarones/Peru
Gazpacho/İspanya
Groundnut soup/Batı Afrika
Gumbo/ABD
Harira/Fas
Kharcho/Gürcistan
Lanzhou beef noodle soup/Çin
Mohinga/Myanmar
Menudo/Meksika
Moqueca de camarão/Brezilya
Soto ayam/Endonezya
Tom yum goong/Tayland
Tonkotsu ramen/Japonya

Kaynak: CNN

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.