Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız oyuncu Gaspard Ulliel kayak kazasında hayatını kaybetti

Fransız sinema oyuncusu Gaspard Ulliel, Fransa’nın Savoie bölgesinde kayak yaparken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. 37 yaşındaki Ulliel, fragmanı yeni yayınlanan “Moon Knight” dizisinde de rol alıyordu.

Ünlü Fransız oyuncu Gaspard Ulliel’in geçen salı günü (18 Ocak) öğleden sonra Doğu Fransa’daki Montvalezan kasabasındaki parkurda başka bir kayakçıyla çarpıştığı belirtildi. Çarpışmadan sonra Ulliel’in bilincinin kapandığı, ciddi bir beyin travması geçirdiği ve helikopter eşliğinde Grenoble Hastanesi’ne götürüldüğü aktarıldı.

Ulliel kazadan bir gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, diğer kayakçı ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Cesar ödüllü oyuncu

Paris’te 1984 yılında doğan Gaspard Ulliel, 11 yaşından beri oyunculukla uğraşıyordu. 2007’de “Hannibal Doğuyor” filminde Hannibal’ın gençliğini canlandırdığı rolüyle dünya çapında ün kazanan Ulliel, 2017’de ise Xavier Dolan’ın yönettiği “It’s Only the End of the World” filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu Cesar‘ını kazanmıştı.

Ünlü aktör ayrıca, fragmanı daha bu hafta yayımlanan “Moon Knight” dizisinde Midnight Man karakterini canlandırıyordu.

37 yaşındaki Ulliel, oyunculuğun yanında modellik de yapıyordu. 2010’da Bleu de Chanel parfümünün yüzü olarak Martin Scorsese’in yönettiği reklam filminde yer almıştı.

“Fransız sineması, cazibe ve enerji dolu büyük bir yeteneği kaybediyor” 

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Fransız sineması, cazibe ve enerji dolu büyük bir yeteneği kaybetti” dedi.

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.