Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rock efsanesi Meat Loaf 74 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü rock yıldızı Meat Loaf, 74 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm nedenine dair bir açıklama yapılmadı. Albümleri dünya çapında 100 milyondan fazla satan şarkıcı aynı zamanda Dövüş Kulübü (1999) ve Wayne’in Dünyası (1992) gibi elliden fazla film ve dizide rol almıştı.

Dünyaca ünlü rock yıldızı, şarkıcı ve oyuncu Meat Loaf, 74 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi şarkıcının resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Onun birçoğunuz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu kadar ilham verici bir sanatçıyı ve güzel bir adamı kaybetmenin verdiği acıyı yaşarken bize verdiğiniz sevgi ve desteği gerçekten takdir ediyoruz” yazdı. 

Açıklamada ayrıca, eşi Deborah Gillespie ve kızlarının son 24 saatinde Meat Loaf’ın yanında olduğu belirtildi. Sanatçının ölüm nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Tarihin en çok satan albümlerinden: Bat Out of Hell

Meat Loaf’ın 1977’de Jim Steinman tarafından yazılan ve bestelenen ilk albümü Bat Out of Hell, tarihin en çok satan albümlerinden biriydi. Şarkıcının 1993 tarihli albümü Bat Out of Hell II: Back Into Hell’de yer alan, I’d Do Everything for Love (But I Won’t Do That) isimli şarkısı ise İngiltere’nin “UK Top” listesinde yedi hafta boyunca zirvede kalan tek şarkı oldu. Meat Loaf 2006 tarihli The Monster Is Loose albümüyle ile Bat Out of Hell üçlemesini tamamladı. Bu üç albüm dünya çapında 65 milyondan fazla sattı.

Dövüş Kulübü ve Wayne’in Dünyası’nda rol aldı

Meat Loaf ayrıca The Rocky Horror Picture Show’un 1975 film versiyonunda Hot Patootie şarkısını söyleyen Eddie karakterini canlandırarak oyunculuk kariyerinde bir çıkış yakaladı. Daha sonra, aralarında Dövüş Kulübü (1999), Wayne’in Dünyası (1992) ve Spiceworld the Movie’nin (1997) de bulunduğu elliden fazla film ve dizide rol aldı.

Meat Loaf (sağda), Dövüş Kulübü’nün bir sahnesinde.

İlk yılları

Marvin Lee Aday ismiyle doğan, daha sonra ilk adını Michael olarak değiştiren ve Meat Loaf adıyla ünlenen rock yıldızı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletine bağlı Dallas şehrinde dünyaya geldi. Annesi öğretmen ve kilise şarkıcısıydı. Babası, eski bir polis memuruydu.

Meat Loaf, Lubbock Christian College’da ve daha sonra North Texas State University’de okudu. Annesinin ölümünden sonra Los Angeles’a taşındı ve adını bir futbol antrenörü tarafından kendisine verilen “acımasız” lakabından alan ilk grubu Meat Loaf Soul’u kurarak müzik hayatına başladı.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.