Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aysel Tuğluk için 20 barodan çağrı: Serbest bırakılsın

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için 20 barodan ortak çağrı geldi. Cezaevinde demans teşhisi konulan Tuğluk’un yaşam hakkının ihlal edildiği vurgulanarak, serbest bırakılması istendi.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde 28 Aralık 2016’dan bu yana tutuklu bulunan ve cezaevinde demans teşhisi konulan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için bir çağrı da barolardan geldi.

İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Hakkari ve Van’ın da aralarında bulunduğu 20 baro ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada, Kocaeli Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu Ana Bilim Dalı’nın Tuğluk için “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun bu raporu dikkate almadığı anımsatıldı.

Anayasa ve 5275 sayılı Cezaların ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un ilgili maddelerine rağmen sağlık sorunları yaşayan çok sayıda hükümlünün cezaevlerinde tutulmaya devam ettiği vurgulandı.

Demans teşhisi konulan Aysel Tuğluk’un sağlık durumunun her geçen gün kötüleştiği ve yaşam hakkının tehlikeye girdiği dile getirildi.

Baroların açıklamasında, “En temel hak olan yaşam hakkının korunması açısından, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun barolara sorumluluk olarak yüklediği ‘insan haklarını korumak ve savunmak’ görevi kapsamında Av. Aysel Tuğluk’un cezasının infazının hastalığının iyileşmesine kadar geri bırakılması çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.