Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atlantik Okyanusu’nu kanoyla geçmeye çalışan Fransız maceraperest hayatını kaybetti

75 yaşındaki Fransız maceraperest Jean-Jacques Savin, Atlantik Okyanusu’nu kano ile geçmeye çalışırken hayatını kaybetti. Savin, 2019’da 122 gün süren bir yolculukla Atlantik Okyanusu’nu geçmişti.

Ailesi ve arkadaşları sosyal medya hesabından paylaştıkları açıklamada Savin’in vefatını duyurdu ve “Ne yazık ki bu sefer okyanus, yelkeni ve denizi çok seven arkadaşımızdan daha güçlüydü” dedi.

Savin’in perşembe gecesi (20 Ocak), iki adet yardım fişeği ateşlediği ve ailesinin o zamandan beri kendisinden hiçbir haber alamadığı belirtildi.

Jean-Jacques Savin

Savin’in kanosu geçen cuma günü (21 Ocak) Portekizli denizciler tarafından Kuzey Atlantik Okyanusu’ndaki Azorlar açıklarında devrilmiş halde bulundu. Savin’in ölüm nedeni belirsizliğini koruyor.

Jean-Jacques Savin’in kanosuna, Fransızca’da “cesur” veya “cüretkâr” anlamına gelen “Audacieux” adı verildi.

Geçen hafta Atlantik Okyanusu’nda kaz ciğeri ve şampanya ile 75. yaş gününü kutlayan eski askeri paraşütçü Savin, okyanusu tek başına geçme amacıyla 1 Ocak’ta Portekiz’in güneyindeki Sagres’ten yola çıkmıştı.

Savin, 19 Ocak’ta sosyal medyadaki paylaşımında, yolculuğunu 900 kilometre uzatan şiddetli rüzgarlar ile boğuştuğunu ve güneş enerjisi ile ilgili sorun yaşadığını belirtmişti.

Savin paylaşımında, “Emin olun, tehlikede değilim” diyerek Azor Adaları’nın başkenti Ponta Delgada’daki yat limanına vardığında sorunları çözmeyi planladığını söylemişti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.