Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Biden, enflasyonu soran gazeteciye küfür etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, kendisine ülkede bu yıl düzenlenecek ara seçimlerde enflasyonun etkisinin ne olacağına yönelik bir soru yönelten Fox News muhabiri Peter Doocy’ye küfür etti. Biden’ın olaydan kısa bir süre sonra Doocy’yi arayıp özür dilediği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fox News muhabiri Peter Doocy’nin kendisine “Artan enflasyon ara seçimleri etkiler mi? Bu durum Demokrat Parti için siyasi bir sorun mu?” sorusunu yöneltmesi üzerine Biden, “Hayır. Daha fazla enflasyon bizim için harika bir kazanç” dedi ve devamında muhabire küfür etti.

Biden’ın Doocy’e ettiği küfür Beyaz Saray’ın toplantı tutanağında da yer aldı.

Biden’ın basın toplantısı Beyaz Saray Rekabet Konseyi’nin ülkedeki enflasyonun yüzde 7’ye kadar çıkması ve enflasyon ile mücadele kapsamında yaptığı toplantı hakkında basın mensuplarını bilgilendirmek için düzenlenmişti.

ABD Başkanı Biden’ın sözleri sosyal medyada hızla viral olurken, Biden’ın günler önce başka bir Fox News muhabirinin Rusya hakkındaki sorusuna verdiği “Ne aptalca bir soru” yanıtı yeniden gündeme geldi.

Biden’dan özür telefonu

Olayın ardından Fox News sunucusu Sean Hannity’ye konuşan Doocy, Biden’ın kendisini aradığını ve “Kişisel bir şey değil dostum” diyerek özür dilediğini söyledi.

Bu, Biden’ın ilk vukuatı değil. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın görevde olduğu dönemde başkan yardımcılığını üstlenen Biden’ın, Obama’nın bir sağlık yasasını imzaladığı sırada sarf ettiği “Bu büyük lanet bir anlaşma” sözleri de gündem olmuştu. 

Kaynak: Guardian, Newsweek

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.