Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir hastane aşı olmayan hastaya kalp nakli yapmayı reddetti

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Boston Brigham ve Kadın Hastanesi, 31 yaşındaki DJ Ferguson’a kalp nakli yapmayı koronavirüs aşısı olmadığı gerekçesi ile reddetti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Boston Brigham ve Kadın Hastanesi, koronavirüs aşısı olmayan 31 yaşındaki DJ Ferguson’a kalp nakli yapmayı reddetti. Ferguson’un babası, hastanenin oğlunu nakil listesinden çıkardığını söyledi.

“Oğlum aşıya inanmıyor”

Baba David Ferguson, koronavirüs aşısının oğlunun temel ilkelerine aykırı olduğunu ve oğlunun aşıya inanmadığını söyledi.

Brigham ve Kadın Hastanesi’nden konu hakkında yapılan açıklamada ise “Mevcut organların kıtlığı göz önüne alındığında, nakledilen bir hastanın hayatta kalma şansının en yüksek olmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” denildi. 

Hastane sözcüsü, “Hastane, hem başarılı bir operasyon için en iyi şansı yaratmak hem de bağışıklık sistemlerinin büyük ölçüde baskılanmış olduğu göz önüne alındığında hastanın nakil sonrası hayatta kalmasını optimize etmek için nakil adaylarının koronavirüs aşısı olmasını ve yaşam tarzları ile ilgili bilgileri talep ediyor” diye konuştu.

İki aydır hastanedeydi

Ferguson’un, 26 Kasım 2021’den beri hastanede olduğu ve ciğerlerinin kan ve sıvı ile dolmasına neden olan kalıtsal bir kalp sorunu yaşadığı belirtildi.

“GoFundMe” isimli kitle fonlaması platformu, koronavirüs aşısı olması halinde Ferguson’un kalp iltihabı yaşayabileceğinden endişe duyduğunu ve kalbinin zayıflığı göz önüne alındığında bunun tehlikeli olabileceğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ise koronavirüs aşısının kalp iltihabı yaşatmasının nadir ve geçici bir yan etki olduğunu vurguluyor. 

Zaman tükeniyor

Ferguson’un ailesi, onun başka bir hastaneye nakledilemeyecek kadar zayıf olduğunu ve zamanının tükendiğini belirtti. Baba David Ferguson, “Oğlum oldukça cesurca savaşıyor. Dürüstlüğüne ve gerçekten inandığı ilkelere sahip ve bu ona daha fazla saygı duymamı sağlıyor. Bu onun vücudu ve onun seçimi” dedi. 

ABD nüfusunun yüzde 63’ünden fazlasının çift doz aşı olduğu ve Amerikalılar’ın yüzde 40’ının üçüncü doz aşıyı olduğu belirtildi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.