Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İGA’dan İstanbul Havalimanı açıklaması: 24-25 Ocak’ta havalimanı terminalinde 25 bin yolcu misafir edildi

İstanbul’da pazartesi günü (24 Ocak) başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının en çok etkilediği yerlerden biri de İstanbul Havalimanı oldu. Çok sayıda yolcu havalimanında mahsur kaldı. Havalimanının işletmecisi İGA da yazılı açıklamada bulundu. Seferlerin salı günü (25 Ocak) başladığı belirtilen açıklamada, “24 Ocak ve 25 Ocak’ta İstanbul Havalimanı terminalinde 25 bin yolcu misafir edildi” denildi.

Çok sayıda kişinin mahsur kaldığı havalimanında protestolar yaşandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul’a giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kar yağışı nedeniyle kapatılan İstanbul Havalimanı yerine tarifeli uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’na indi. Birçok vatandaş, kar yağışı nedeniyle iptal edilen seferlerden ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun kar nedeniyle kapanmasından dolayı İstanbul Havalimanı’nda mahsur kaldı. Havalimanında mahsur kalan yolcular, yaşananları protesto etti. Bunun üzerine havalimanına çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

İGA: Son 35 yılın en büyük kar fırtınası

Yaşananların ardından havalimanının işletmecisi İGA, bugün (26 Ocak) yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul’un son 35 yılda gördüğü en büyük kar fırtınası nedeniyle tüm ulaşım ağlarında aksamalar yaşandı. Yolcu güvenliğini öncelikli tutan yaklaşımımız doğrultusunda, 24 Ocak 2022 Pazartesi günü İstanbul Havalimanı’ndan planlanan tüm uçuşlar geçici bir süre için durduruldu. Bu süre zarfında, İstanbul Havalimanı ekipleri uçuş operasyonlarının yeniden başlaması amacıyla apron, pist ve taksi yolu üzerinde olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışına karşı temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.”

“25 bin yolcu terminalde misafir edildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yetkili mercilerce uçuşların durdurulduğu belirtilen açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: “Operasyonun durması ile birlikte uçuşları olan yolcuların mağdur edilmemesi adına tüm önlemler alınırken, 24 Ocak ve 25 Ocak 2022 tarihlerinde İstanbul Havalimanı terminalinde 25 bin yolcu misafir edildi. Havalimanında misafir ettiğimiz yolculara bekleme süreleri boyunca birçok hizmet ücretsiz olarak verildi. Yolcular için toplam 60 bin kumanya ve 3 bin 750 adet battaniye dağıtımı yapıldı. Ayrıca 50 bin adet su, kumanyalar ile birlikte dağıtıldı. Ücretsiz internet erişimi ve yeme-içme alanlarında ise yüzde 30 oranında indirim gerçekleştirilmiştir. Bölgemizde yolda kalan ve camilere sığınan vatandaşlara da 2 bin kumanya dağıtımı ayrıca yapılmıştır.”

Uçuş trafiği normale döndü 

İç ve dış hat uçuşlarının salı günü (25 Ocak) yeniden başlatıldığı hatırlatıldığı açıklamada, “26 Ocak 2022 Çarşamba günü itibarıyla olumsuz hava şartlarından dolayı kapanan uçuş trafiği yoğun bir şekilde yürütülen çalışmalar sonucunda normale dönmüştür. İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren iki pist açılmış olup, üçüncü pistin de bugün öğleden sonra açılması planlanmaktadır. İstanbul Havalimanı hava trafiğinde şu aşamada 681 uçağın iniş ve kalkışı planlanmış olup, yolcuların havalimanına ulaşımı adına Havaist seferleri, havalimanı-şehir merkezi düzenli olarak yapılmaktadır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.