Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asya’da 224 yeni canlı türü keşfedildi

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Asya’daki Büyük Mekong Bölgesi’nde keşfedilen 224 yeni canlı türünün listesini yayımladı.

WWF’nin listesinde, gözlerinin çevresinde hayalet gibi beyaz halkalar bulunan bir maymun, kurbağalar, semenderler ve bilinen tek etli bambu türü yer aldı. Açıklamada ayrıca, bölgede henüz keşfedilmeyen çok sayıda canlı türünün, daha bulunmadan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Mekong bölgesi Kamboçya, Laos, Myanmar, Tayland ve Vietnam’ı içeriyor.

Yeni keşfedilen türler arasında “koca kafalı” olarak nitelendirilmiş bir kurbağa da var.
Timsah semenderi olarak da bilinen yeni bir semender türü.
“Amomum foetidum” isimli bitkinin zencefil ailesinden olduğu belirtildi.

Vakfın, vahşi yaşamdan ve vahşi yaşam suçlarından sorumlu bölge sorumlusu K. Yoganand, basına verdiği demeçte “Bu türler, milyonlarca yıllık evrimin olağanüstü bir sonucu” dedi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.