Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara’da eylemde: “50 bin atama istiyoruz”

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara Ulus Meydanı’nda bir araya geldi. Grup adına açıklamalarda bulunan Doğan Bilgili, “2022 yılının Şubat ayında, 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmenim atanmasını talep ediyoruz” dedi.

Dün yapılan 15 bin öğretmen atamasının ardından, ataması yapılmayan öğretmenler Ankara Ulus Meydanı’nda eylemdeydi. Grup adına açıklamalarda bulunan Doğan Bilgili, “Bizler, hayatını eğitime adamış ve geriye kalan hayatımızı da eğitmekten yana kullanacak eğitim neferleriyiz. Herkesçe bilinir ki eğitimin belkemiği öğretmenlerdir. Öğretmensiz ne okul olur, ne öğrenci, ne de sınıf” diye konuştu.

“Her yıla ait atama istiyoruz, karma alıma hayır diyoruz”

Dünkü (31 Ocak) 15 bin atamaya da değinen Bilgili, karma atama sistemini şöyle anlattı:

2020 ve 2021’deki KPSS’ye giren öğretmen adaylarının ortak bir havuzdan ataması gerçekleşti. Bunun sonucunda ise yaklaşık 14 bin öğretmen 2021 puanıyla atanırken, 2020 puanıyla atanan öğretmen sayısı bin kişiyi geçmedi. Daha fazla mağdur olmak istemiyoruz. Her yıla ait bir atamanın olmasını istiyoruz. Karma alıma hayır diyoruz.”

Sayıştay raporlarına göre yaklaşık 138 bin öğretmen açığı olduğunu ve ülke genelinde 85 bin 513 ücretli öğretmenin görev yaptığını belirten Bilgili “Ücretli öğretmenlik hem atama bekleyen öğretmenlere büyük bir haksızlık, hem de Türk eğitim sistemine vurulmuş bir baltadır” dedi.

“Ataması yapılmayan öğretmen sayısı her yıl çığ gibi büyüyor”

Bilgili, ataması yapılmayan öğretmenlerin taleplerini ise şu sözlerle açıkladı: 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen ve kadrolu öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2021 KPSS’ye 377 bin öğretmen girdi. Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış, son derece de dikkat çekici bir hal aldı. Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hal almaması adına, 2022 yılının Şubat ayında, 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen ataması talep ediyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.