Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya devleti ve Novak Djokovic arasında yaşananların benzerinden kaçınmak isteyen Formula 1, koronavirüs aşısını zorunlu kıldı

Aşı karşıtı olan ve Avustralya’dan sınır dışı edilen tenisçi Novak Djokovic’in yaşadıkları, Formula 1 organizasyonunu harekete geçirdi. Organizasyon, 2022 sezonu etkinliklerinde yer alan tüm personele koronavirüs aşısı zorunluluğu getirildiğini açıkladı. 

Formula 1, koronavirüs aşısını zorunlu kıldı

Aşı karşıtlığı sebebiyle rekor için gittiği Avustralya’nın kapısından dönen Sırp tenisçi Novak Djokovic’in yaşadıkları, spor dünyasını uzun süre meşgul etti. Formula 1 yönetimi de Djokovic’in yaşadıklarına benzer olayların önüne geçebilmek için oldukça radikal kararlar aldı. Organizasyon, 2022 sezonu etkinliklerinde yer alan tüm personele koronavirüs aşısı zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Aynı zamanda pilotlar, takım çalışanları, gazeteciler ve yarışlara davet edilen misafirlerin padoka girebilmesi için en az iki doz aşı olması gerekecek. Öte yandan The Guardian‘ın aktardığına göre, mevcut Formula 1 pilotlarının hepsinin aşıları tamamlanmış durumda.  

Zorunlu aşılamaya karşı çıkanlar var

Alan van der Merwe

Organizasyonun aldığı aşı zorunluluğu kararı, Formula 1’in ana unsurları tarafından olumlu karşılandı. Ancak zorunlu aşılamaya karşı çıkanlar da bulunuyor. Bu isimlerden biri FIA tıbbi araç sürücüsü Alan van der Merwe. Aşı yaptırmaya karşı çıkan Merwe, 2020 Bahreyn Grand Prix’sinde, arabası alevler içinde kalan Romain Grosjean’i kurtaran isim olarak tanınıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.