Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barcelona’nın dudak uçuklatan borcundan eski yönetim sorumlu tutuldu

Barcelona, kulübün borcunun 1.3 milyar euro olduğunu açıkladı. Başkan Joan Laporta, bu borçtan 2014 ile 2022 yılları arasında kulüp başkanı olan Josep Maria Bartomeu ve eski yöneticileri sorumlu tuttu. 

Barcelona’da borç krizi

Joan Laporta

Barcelona’daki borç krizi, her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Başkan Joan Laporta, kulübün 1.3 milyar borcundan 2014 ile 2022 yılları arasında kulüp başkanı olan Josep Maria Bartomeu ve eski yöneticileri sorumlu tuttu. Katalonya temsilcisinde Başkan Joan Laporta ve yönetim kurulu üyeleri, basın toplantısı düzenleyerek eski Başkan Bartomeu ve yönetim kurulu hakkında kulüp bütçesini haksız ve çıkar amaçlı kullandıkları iddiasıyla Barcelona Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

Başkan Laporta, “Göreve geldiğimiz ekonomik durumunun kötü olacağını tahmin etmiştik ama tahminlerimizi aşan bir felaket var. Biz, Deloitte şirketi ile anlaşarak bazı şüpheli operasyonları derinlemesine analiz etmesini ve durum tespiti yapmasını istedik. Aşırı ödemeler yapılmış. Elimizdeki delilleri savcılığa sunduk. Şu andan itibaren savcılığın soruşturmasını kolaylaştırmalıyız. Sorumluları savcılık ortaya çıkaracak” dedi.

Kulüp üyelerinin bu borç krizinden haberdar olmasını gerektiğini belirten Laporta, eski Başkan Bartomeu döneminde ”orantısız, sahte ve gerekçesiz ödemeler yapıldığını” ve kişisel zenginleşmenin had safhaya ulaştığını belirtti. Laporta, kulüpte forma giyen oyuncuların aldıkları maaş nedeniyle başka kulüpler tarafından transfer edilmek istenmediğini de sözlerine ekledi.

Eduard Romeu: ”Son iki sezonda 600 milyon euro kaybımız var”

Eduard Romeu

Barcelona kulübünün başkan yardımcısı ve ekonomik işlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Eduard Romeu, Laporta’nın açıklamalarının ardından söz aldı. Yaşanan borç krizinden eski yönetimi sorumlu tutan Romeu, kulübün halen 1.3 milyar euro borcu bulunduğunu ve bunun 389 milyon eurosunun sporcu maaşları olduğunu belirtti. Son iki sezonda yaşadıkları kaybın 600 milyon euroya ulaştığının altını çizen Romeu, “Futbolcu maaşlarının kulüp gelirlerinin üzerinde olduğu bir dönem oldu. Finans maliyetlerinde 27 milyon euroluk tasarruf sağladık. Harcamalar için futbolcu maaşları rakiplerimize oranla bizde yüzde 40 daha fazla. İmzalanmış sözleşmeler var ve karışık bir durum. Göreve geldiğimiz ilk 10 ayda futbolcuların maaşlarında 159 milyon euroluk bir tasarruf yaptık. Genel giderler de nokta nokta inceleniyor ve şimdiye kadar 25 milyonluk tasarruf yapıldı. Harcamaları düşürmek için ciddi bir çalışma yapılıyor ama tabii ki her şeyin bir limiti var” diye konuştu.  

Laporta: ”Dembele sorununu anlamak oldukça zor”

Başkan Joan Laporta, basın toplantısında Ousmane Dembele’nin son durumu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Dembele’nin hem kulüpten ayrılmayıp hem de sözleşmesini yenilememesine şaşırdığını belirten Laporta, Fransız yıldızın başka bir kulüple anlaşmaya vardığını düşündüğünü söyledi:

‘’Ona çok iyi bir sözleşme önermiştik. Oyuncu önce sorunun ekonomik olmadığını iddia etti ancak sonra sorunun ekonomik olduğunu söyledi. Oyuncunun menajeri bize hiçbir şey söylemedi. Bir İngiliz kulübünden gelen bir teklifi kabul etmemesine çok şaşırdım. Oyuncu onun için de bizim için de oldukça iyi bir teklifi anlamsızca reddetti. Dembele sorununu anlamak oldukça zor. Dembele takımda ancak Xavi kulüpte geleceği olan oyuncularla birlikte rekabetçi bir kadro kurmalı. Öte yandan bizce Dembele çoktan başka bir kulüple anlaştı, bize bunu ima ettiler. Bizim yapacağımız şey ise kulübün çıkarlarını korumak.’’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.