Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeşil Sol Parti’den Aysel Tuğluk serbest bırakılsın çağrısı: “Hasta mahpuslar bir an önce bırakılsın”

Yeşil Sol Parti Ankara Kadın Meclisi bugün (2 Şubat) Ankara’da yaptığı kamuoyu açıklamasında Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm hasta mahpuslarının serbest bırakılması çağrısında bulundu. Tutuklu ve hükümlülerin sayısının Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) iktidarında  arttığını aktaran Yeşil Sol Ankara Kadın Meclisi’nin açıklamasında, “Cezaevinde kalamayacağına dair verilen sağlık raporları tahliye edilmesine yetmemektedir. Aysel Tuğluk ve onunla benzer koşullarda ısrarla tutulan diğer hasta mahpuslar bir an önce serbest bırakılmalıdır” denildi. 

Kocaeli’ndeki Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve demans teşhisi konulan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, durumunun açıklığa kavuşturulması için geçen hafta yeniden Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edildi. ATK daha önce, Tuğluk’un cezaevinde kalabileceği yönünde karar vermişti.

Yeşil Sol Parti Ankara Kadın Meclisi’nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi: 

Aysel Tuğluk milletvekilliği yapmış, siyasi partilerin üst düzey organlarında görev almış Kürt bir kadın hukukçu ve siyasetçidir. İnsan hakları, demokrasi ve barış mücadelesi için çalışmıştır. Kapatılma ile birlikte annesinin cansız bedenine karşı yürütülen yıkıcı ve kirli siyasi manevralarla sınanmıştır. Şimdi de hasta bedeni, bu durumuna rağmen tutsak edilmeye devam edilmektedir. Cezaevinde kalamayacağına dair verilen sağlık raporları tahliye edilmesine yetememektedir. Aysel Tuğluk ve onunla benzer koşullarda ısrarla tutulan diğer hasta mahpuslar bir an önce serbest bırakılmalı ve kapatma cezası, politik tutsakları rehineleştirmek amacıyla kullanılmamalıdır.” 

İktidar sürekli yeni cezaevi müjdesi veriyor”

Türkiye’de cezaevlerinin “adalet sisteminin bir unsuru olarak değil, politik iktidarı tutsak bedenler üzerinden inşa eden şiddet araçları olarak işlev gördüğünü” belirten Yeşil Sol Kadın Meclisi, “Sürekli yeni cezaevi müjdesi veren iktidar, türlü türlü yeni cezaevleri inşa etmekte, kampüs cezaevleri deneylerine girişmektedir. Siyasal iktidar baş edemediği, çözüm üretemediği tüm sorunları kısa dönemde bu şekilde bastırmayı seçmektedir” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.