Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’ın geri ittiği 12 göçmen donarak öldü

Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen 12 göçmen Edirne’nin İpsala ilçesinde donarak hayatını kaybetti.

(Arşiv)

Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen 22 göçmenden 12’sinin donarak öldüğü bildirildi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşamını yitiren göçmenlerin fotoğraflarını paylaşarak, “Yer: İpsala Yunanistan sınırı. Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş, Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12’si dondu. AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri mağdura cani, FETÖ’ye müşfik. Allah rahmet eylesin” dedi. 

Edirne Valiliği’nden açıklama

Edirne Valiliği de olayla ilgili yazılı açıklamada bulundu:

02.02. 2022 günü İpsala İlçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden dokuz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır.”

Valiliğin ikinci açıklamasında ise “Arazide yapılan arama tarama çalışmaları sonrasında iki göçmenin daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Hastaneye sevk edilen göçmen de kurtarılamayarak vefat etmiştir. Vefat eden göçmen sayısı maalesef 12’ye ulaşmıştır. Jandarma, sınır birlikleri, polis ve AFAD ekiplerimiz tarafından arama tarama faaliyetlerine devam edilmektedir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.