Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Edirne’de donarak yaşamını yitiren mültecilerin sayısı 19’a yükseldi

Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen ve Edirne’de donarak yaşamını yitiren mültecilerin sayısı 19’a yükseldi.

(Arşiv)

Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen ve Edirne’nin İpsala ilçesinde donarak yaşamını yitiren mültecilerin sayısı giderek artıyor. Edirne Valiliği, bu sabah (3 Şubat) bölgedeki arama çalışmalarında dört mültecinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Böylece, yaşamını yitiren mültecilerin sayısı 16’ya yükseldi. Öğle saatlerinde ikinci bir açıklamada daha bulunan Edirne Valiliği, donarak ölen mülteci sayısının 19’a yükseldiğini duyurdu.

Yunanistan sınır birlikleri 22 mülteciyi geri itmişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Edirne Valiliği, dün (2 Şubat) Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen 22 mülteciden 12’sinin donarak yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.