Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pandeminin Avrupa futboluna etkisi: Kulüpler 7 milyar euro zarara uğradı

UEFA tarafından yapılan araştırma, koronavirüs salgınının Avrupa’daki futbol kulüplerini son iki sezonda 7 milyar euro zarara uğrattığını ortaya koydu.  

Avrupa’daki futbol kulüpleri, son iki sezonda 7 milyar euro zarara uğradı

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da ortaya çıkan koronavirüs salgını, tüm insanlığı olduğu gibi Avrupa futbolunu da derinden sarstı. UEFA tarafından yayınlanan ve Avrupa’dan 724 kulübün yer aldığı rapora göre, son iki yıllık süre zarfında yayıncı kuruluşlara 900 milyon euro (1.02 milyar dolar) indirim yapıldı, sponsorluk gelirleri ise 1.7 milyar euro (1.92 milyar dolar) azaldı.

Futbol kulüplerinin uğradığı zararın en büyük nedeni, seyirci kısıtlaması nedeniyle bilet satışlarından elde edilen gelirin düşmesi olarak gösterildi. Rapora göre, bilet satış gelirleri kısıtlamaları gölgesindeki 2020-2021 sezonunda yüzde 88 oranında düştü. Transferlerden elde edilen gelirlerde ise yüzde 40 oranında bir düşüş yaşandı.

Aleksander Ceferin: ”Avrupa futbolu 2022’de güçlü, istikrarlı ve birlik içinde kalmaya devam edecek”

Rapor hakkında konuşan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, stadyumların yeniden tam kapasite dolacağı konusunda iyimser olduğunu belirterek, ”Avrupa futbolunun dayanışma göstererek ve birlikte çalışarak koronavirüs salgını gibi zorlukların üstesinden gelebileceğini görmemiz, son iki yıldan çıkardığımız bir ders oldu. Bu rapor, salgın sonrası bizleri bekleyen zorlukların ayrıntılarını ortaya koyuyor. Ancak salgın kalsa da bitse de; Avrupa futbolu 2022’de güçlü, istikrarlı ve birlik içinde kalmaya devam edecek” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.