Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague Panorama (20): Fenerbahçe Beko, galibiyet serisini ASVEL karşısında devam ettirdi – Anadolu Efes, zorlu CSKA Moskova sınavını uzatmada geçti

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasının ilk ayağı olan 24. hafta geride kaldı.

Temsilcilerimizden ikide iki

Takımlar arasında ertelenmiş müsabakalar nedeniyle maç farklarının olduğu bir dönemde, çift maç haftası playoff resmi için büyük önem taşıyor. Moskova deplasmanına son dört maçta üç mağlubiyetle gelen Anadolu Efes, CSKA’yı uzatmaya giden maçta 99-97 mağlup ederek çok kritik bir galibiyet aldı.

İnişli çıkışlı bir maç olmasına rağmen 25 asist üzerinden 19/34 üçlük isabeti bulan Anadolu Efes’te Shane Larkin, 26 sayı – 9 asist – 5 ribaund ile takımına liderlik etti. Rodrigue Beaubois 22 sayı, 6 ribaund ile “Batman’in Robin’i” performansı gösterirken Bryant Dunston, maçın gizli kahramanı oldu. CSKA Moskova’da 6/10 üçlük isabeti ve 31 sayıyla oynayan Daniel Hackett, kariyerindeki en iyi maçlardan birini geride bıraktı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ASVEL’i 85-76 mağlup ederek son sekiz maçta yedinci galibiyetini aldı ve 2022’deki namağlup unvanını korudu. Fenerbahçe’de DyShawn Pierre, 37 dakika parkede kalıp 16 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 top çalmayla fark yarattı. Devin Booker – Marko Guduric ikilisinden toplam 31 sayı, 10 ribaund, 6 asistlik destek geldi. Üst üste üçüncü, toplamda 14. mağlubiyetini alan ASVEL’de Elie Okobo, 23 sayıyla takımının ve maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

AX Armani Exchange Milan’dan üst üste beşinci galibiyet

AX Armani Exchange Milan, salı akşamı (1 Şubat) Belgrad’da Kızılyıldız’ı 63-57 mağlup ederek üst üste beşinci galibiyetini aldı. 15-6 dereceye ulaşan Olimpia Milan’da Ben Bentil 12 sayı – 9 ribaundla öne çıkarken Kızılyıldız’da Nikola Kalinic ve Austin Hollins’in, düşük skorlu maçta toplam 26 sayısı mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı. Son beş maçta dördüncü mağlubiyetini alan Kızılyıldız, sekiz galibiyette kaldı.

Kızılyıldız mts – AX Armani Exchange Milan karşılaşmasının özet görüntüleri:

Son haftaların bir diğer formda takımı Monaco, Panathinaikos karşısında OAKA’da parkeden 83-91 galip ayrılarak son dört deplasman maçının tamamını kazandı. Monaco’da vites arttıran Mike James, eski takımına karşı 12/17 saha içi isabetiyle 29 sayı üreterek yıldızlaştı. Beş ismin çift hanelere çıktığı Panathinaikos’ta Nemanja Nedovic 16 sayı, 4 asistle oynadı.

Panathinaikos OPAP – Monaco karşılaşmasının özet görüntüleri:

Barcelona, son beş maçta dört galibiyet alan Bayern Münih’i Palau Blaugrana’da 71-66 ile geçti. Kyle Kuric üçlük kaçırmadan (4/4) 20 sayıyla Barcelona’nın 18. galibiyetinde önemli pay sahibi oldu. Maç boyu 10 asist yapabilen Bayern’de son haftaların çıkıştaki ismi Ognjen Jaramaz 15, Vladimir Lucic 16 sayıyla oynadı.

Barcelona – Bayern Münih karşılaşmasının özet görüntüleri:

Çift maç haftasının ilk maç gününün diğer iki karşılaşmasında Maccabi Playtika Tel Aviv Litvanya’da Zalgiris Kaunas’ı 78-94, Zenit Vitoria’da Bitci Baskonia’yı 82-90 mağlup etti. Bu sonuçlarla Zenit dördüncü sıradaki yerini korurken Maccabi, sekiz maçlık mağlubiyet serisinin ardından üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. Şutör performanslarının dikkat çektiği iki maçta James Nunnally kariyer rekoru olan 32 sayı, Billy Baron ise 24 sayı ile parlayan isimler oldu.

Zalgiris Kaunas – Maccabi Playtika Tel Aviv karşılaşmasının özet görüntüleri:

Bitci Baskonia – Zenit St Petersburg karşılaşmasının özet görüntüleri:

Real Madrid evinde namağlup unvanını koruyor

2 Şubat Çarşamba maçının CSKA Moskova – Anadolu Efes’le birlikte dikkat çeken diğer maçında Real Madrid, Olympiakos’u 75-67 mağlup etti. Bu sonuçla Real lider ve Wizink Center’da namağlup unvanını korurken Pire temsilcisi, 2022’de henüz galibiyetle tanışamadı. İkinci yarıda 14 sayı farktan dönen İspanya temsilcisinde Thomas Heurtel 20 sayı, Walter Tavares 11 sayı – 9 ribaund ile oynarken Olympiakos’ta Sasha Vezenkov 16 sayı – 6 ribaund kaydetti.

Real Madrid – Olympiakos maçının özeti:

23. haftanın sürpriz sonuçlarından birine, Berlin’de UNICS Kazan’ı 81-53 mağlup eden ALBA imza attı. Yeni yılın ilk galibiyetini alan ALBA Berlin’de Luke Sikma 10 sayı – 9 ribaund – 4 asist – 2 top çalma ile kendine has istatistik kağıdını ortaya koydu. Isaiah Canaan’ın 15 atışta bir isabet bulabildiği UNICS’te yalnızca iki isim çift hanelere çıkabildi.

ALBA Berlin – UNICS Kazan maçının özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de 24. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci ayağı olan 25. hafta bugün (3 Şubat) başlıyor. Maç ertelenmesi bulunmayan haftada Fenerbahçe Beko, bugün saat 22:30’da AX Armani Exchange Milan’ın konuğu olacak. Anadolu Efes ise yarın (4 Şubat) 20:30’da ASVEL’i ağırlayacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 24. haftanın ardından oluşan puan durumu:

EuroLeague’de 25. hafta fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.