Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna krizi: “Ankara’nın yapabileceği mütevazı bir katkı dahi olduğunu sanmıyorum” – Emekli Büyükelçi Namık Tan ile söyleşi

Türkiye’nin Vaşington ve Tel Aviv büyükelçisi olarak da görev yapmış olan kıdemli diplomat Namık Tan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna krizinde arabulucu olma arzusu ile İsrail’le ilişkileri düzeltme girişimlerini değerlendirdi. Tan’a göre, Rusya ve Batı arasında halihazırda en üst düzeyde zaten bir müzakere süreci devam ederken, Ankara’nın arabuluculuk konusunda “mütevazı dahi olsa bir katkı” sunma şansı yok. Tan, İsrail’in ise Türkiye’den terör örgütü saydığı Hamas konusunda net talepleri olduğunu, bu taleplerle ilgili somut adımlar beklediğini belirtti. Emekli Büyükelçi Tan, Tel Aviv Büyükelçisi olduğu dönemde yaşanan “One minute” olayının perde arkasına dair bilgiler de verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.