Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Bakanlığı Demirtaş ve Mızraklı’nın Diyarbakır, Mardin veya Siverek’e nakil talebini kabul etmedi, Mızraklı Edirne’ye gönderildi

Adalet Bakanlığı’nın, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın Diyarbakır, Mardin veya Siverek cezaevlerinden birine nakil taleplerini kabul etmediği, Mızraklı’nın Edirne Cezaevi’ne sevk edilmesine karar verildiği ortaya çıktı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde beş yıldır birlikte kaldığı koğuş arkadaşı eski HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, 6 Ocak’ta tahliye edildi.

Demirtaş’ın yalnız kalması üzerine Kayseri Bünyan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, avukatları aracılığıyla Demirtaş’a cezaevinde birlikte kalmak istediğini iletti. Demirtaş da bu talebe olumlu yaklaştı.

Bunun üzerine avukatları, Demirtaş ve Mızraklı’nın Diyarbakır, Mardin ya da Siverek cezaevlerinden birine nakledilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Ancak bakanlık bu talebi kabul etmedi ve Mızraklı’nın Edirne Cezaevi’ne sevk edilmesine karar verdi.

Mızraklı’nın Edirne Cezaevi’nde Demirtaş ile birlikte kalması için, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.