Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın yeni koğuş arkadaşı Selçuk Mızraklı olacak

Tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı bugün (4 Şubat) Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi. Mızraklı, eski Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni koğuş arkadaşı olacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, kendi talebi üzerine tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nden, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi.

Koronavirüs salgını kuralları nedeniyle karantina koğuşuna alınan Mızraklı’nın daha sonra, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile aynı koğuşa alınacağı öğrenildi.

Demirtaş’ın koğuş arkadaşı eski HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, 6 Ocak’ta tahliye edilmişti.

Avrupa Konseyi ve AİHM, Demirtaş’ın serbest bırakılmasını talep etmişti

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 3 Aralık 2021’de, Selahattin Demirtaş’ın AİHM kararı gereği “derhal serbest bırakılmasını” talep etmişti. Demirtaş için de Osman Kavala gibi ihlal süreci gündeme gelebilir.

AİHM ise 1 Şubat’ta Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu olduğu 40 HDP milletvekilinin dokunulmazlıklarının anayasaya aykırı olarak kaldırıldığına ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermişti.

Mızraklı dokuz yıl hapis cezasına mahkûm edilmişti

Diyarbakır Büşükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ise 19 Ağustos 2019’da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmış ve yerine kayyum atanmıştı. 21 Ekim 2019’da gözaltına alınan Mızraklı, ertesi gün tutuklanmıştı. “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanan Mızraklı’ya dokuz yıl dört ay hapis cezası verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.