Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Zeydan’ın beş yıl aynı koğuşta kaldığı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesine izin verilmedi

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Edirne Cezaevi’nde beş yıl tutuklu kaldıktan sonra 6 Ocak’ta tahliye edilen eski HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan’ın Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesine izin verilmedi. Cezaevinin kapısına kadar giden Zeydan, Demirtaş’ı göremeden dönmek zorunda kaldı.

HDP milletvekillerine yönelik 4 Kasım 2016’da düzenlenen operasyonda tutuklanan eski Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, 6 Ocak’ta Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti. Zeydan tahliyesinin ardından, Ankara’daki ailesiyle bir araya gelmiş, Hakkâri’deki yakınlarını ve HDP örgütlerini ziyaret etmişti.

Hakkâri dönüşü, beş yıl cezaevinde aynı koğuşta kaldığı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’daki ailesini de ziyaret eden Zeydan, dün (28 Ocak) Edirne Cezaevi’ne giderek Demirtaş ile görüşmek istedi.

Ancak savcılığın, beş yıldan fazla tutuklu kaldığı cezaevine bu kez ziyaretçi olarak girmek isteyen Zeydan’a izin vermediği öğrenildi. Bunun üzerine Zeydan, Edirne’den ayrıldı.

Demirtaş koğuşunda tek başına kalıyor

Abdullah Zeydan’ın 6 Ocak’taki duruşmasında tahliye edilmesinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına rağmen tahliye edilmeyen Demirtaş’ın cezaevindeki odasında tek başına kaldığı öğrenildi. Demirtaş’ın yanına birilerinin verilip verilmemesi ile ilgili şu ana kadar bir talepte bulunmadığı da belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.