Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fas’ta 32 metrelik kuyuya düşen beş yaşındaki Rayan hayatını kaybetti

Fas’ın kuzeyindeki Şafşavan kenti yakınlarındaki bir köyde, beş gün önce düştüğü 32 metrelik kuyudan çıkarılan beş yaşındaki Rayan adlı çocuğun öldüğü açıklandı.

İki hükümet yetkilisi, kuyuda beş gün mahsur kalan küçük çocuğun, dün (6 Şubat) geç saatlerde kurtarma ekiplerinin kendisine ulaşmadan hemen önce hayatını kaybettiğini söyledi.

Rayan, 1 Şubat Salı günü bir kuyunun yanında oyun oynarken 32 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Kurtarma çalışmalarının ilk aşamasında kuyuya indirilen bir kamerayla Rayan’ın başından hafif yaralandığı fakat bilincinin yerinde olduğu belirlendi.

Buldozerler ve iş makineleri ile 100 saati aşkın süren kurtarma kazısı, zeminden kaynaklanan zorluklar ve toprak kaymalarının yaşanması sebebi ile zaman zaman durduruldu.

Rayan beş günlük çalışmaların ardından kuyudan çıkarılınca, etrafta çocuğun kurtarılmasını bekleyen kalabalık ıslıklar ve alkışlarla kurtarma ekiplerini kutladı. Ancak sağlık ekipleri, beş yaşındaki çocuğun sağlık durumu hakkında hemen bilgi vermedi. Dakikalar sonra ise çocuğun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Dünyanın dört bir yanından taziye mesajları

Ölümünün ardından Rayan’ın ailesine dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağdı.

Papa Francis, çocuğu kurtarmak için bir araya gelen Fas halkını övdü. Papa, Aziz Petrus Meydanı’ndaki haftalık kutsama sırasında, “İnsanlar bir bütün olarak Rayan’ı kurtarmak için bir araya geldiler, bir çocuğu kurtarmak için birlikte çalıştılar” dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Rayan’ın ailesinin ve Fas halkının acısını hissettiğini söyledi.

Liverpool FC, Manchester United, FC Barcelona ve FC Sevilla gibi futbol kulüpleri de Arapça Twitter hesaplarında Rayan’ın ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.