Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halil Falyalı nasıl öldürüldü? İşte tüm ayrıntılar

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesine ilişkin bir kişi tutuklandı. İşte cinayetin detayları.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) polisi tarafından gece boyunca yürütülen geniş çaplı operasyonlar sonucunda Halil Falyalı cinayetiyle ilişkisi olduğu belirtilen Ömer Tunç, bu sabah gözaltına alındı. Girne Kaza Mahkemesi, Tunç’un iki gün tutuklu kalmasına karar verdi. Olay sırasında kiralık bir araç ile cinayetin işlendiği bölgede bulunduğu tespit edilen Tunç’un, “taammüden adam öldürme”, “kanunsuz şekilde ateşli silahlı madde kullanma, taşıma, tasarruf” ve “meskun mahalde ateş açma” suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi.

Kaynak: Yenidüzen Gazetesi

Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’ya dün akşam saatlerinde Girne-Çatalköy’deki evinin yakınlarında bulunan bir mevkide pusu kurulmuş, Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş hayatını kaybetmişti. Otelinden çıktığı ve evine döndüğü sırada kimliği belirsiz kişi ve kişilerce otomatik silahlarla taranan Falyalı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Polis alarmda

Saldırının ardından KKTC polisi teyakkuza geçti. Saldırıyı düzenlediği öne sürülen gri renkli araç ve PM 648 plakalı beyaz Nissan Note marka aracın bulunması için çalışma başlatıldı ve Ercan Havalimanı’na giden yollar kapatıldı.

Cinayetin detayları belli oluyor

Müfettiş Murat Bayram, suikast ile ilgili detayları mahkemede açıkladı. Saldırıda uzun namlulu silahların kullanıldığını söyleyen Bayram, olay yeriyle ilgili ilk bulgularını şöyle anlattı:

“Olay yerinde yapılan aramada 17 adet 7.62 mm çapında boş mermi kovanı, 5 adet 9 mm boş kovan, 9 adet de 7.62 mm mermi çekirdeği bulundu.”

Aramaların genişletildiğini söyleyen Bayram, cinayet ile ilgili aranan şüpheliler olduğunu, Demirtaş ve Falyalı’ya otopsi yapılacağını da sözlerine ekledi.

Neler olmuştu?

Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu SL 001 plakalı araca dün akşam (8 Şubat) saat 19:00 sıralarında Girne-Çatalköy’deki evinin yakınında bulunan bir mevkide ateş açılmıştı. Falyalı’nın koruma şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Falyalı ise ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, daha sonra ise Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldırılmıştı. Falyalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti.

Falyalı’nın cenazesi yarın (10 Şubat) Kumyalı’da toprağa verilecek.

Halil Falyalı kimdir?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlıklı yedinci videosunda, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Halil Falyalı’yı hedef almıştı. Peker, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” iddiasında bulunmuştu.

“Darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma” iddialarıyla aranan Falyalı, 15 Ekim’de KKTC Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuş, kendisi ve çalışanları aleyhlerindeki davalar geri çekilince serbest kalmıştı.

Kaynak: Yenidüzen

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.