Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı silahlı saldırıda öldürüldü

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen iş insanı Halil Falyalı’ya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda başından vurulan Falyalı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İş insanı Halil Falyalı ve eşinin de içinde bulunduğu araca Girne-Çatalköy’deki evinin yakınında bulunan bir mevkide açılan ateş sonucunda, Falyalı’nın koruma şoförü Murat Demirtaş hayatını kaybetti. Falyalı ise ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, daha sonra ise Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldırıldı. Falyalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Evine giderken suikasta uğradı

Falyalı, otelinden çıktığı ve evine döndüğü sırada saldırıya uğradı. Falyalı’nın aracı Girne-Çatalköy’de bulunan evinin yolu üzerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce otomatik silahlarla tarandı. Falyalı’nın aracının silahlı saldırıya uğradığı sırada, eşi ve çocukları arkadaki konvoyda bulunuyordu. Yerel basındaki haberlere göre, Falyalı’nın eşi ve çocuklarının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı”

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen, Falyalı’nın hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“KKTC saatine göre 19:45 itibarıyla vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin; kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir.”

Polis saldırganları arıyor

Kıbrıs Postası’nın haberine göre, saldırıyı düzenlediği öne sürülen gri renkli kiralık araç ve PM 648 plakalı beyaz Nissan Note marka aracın bulunması için çalışma başlatıldı. Polis, Ercan Havalimanı’na giden yolda sıkı denetimler yapıyor.

KKTC’de skandallar bitmiyor

Eski KKTC Başbakanı Ersan Saner, müstehcen videosunun sosyal medyaya sızdırılmasının ardından istifa etmişti. Saner’in videonun yayınlanmasından sonra olayın ortaya çıkması için gerekli girişimleri başlattığını belirtmesinin ardından, söz konusu videoda yer alan Pınar Gökmen tutuklanmıştı.

Sedat Peker’in paylaşımlarıyla gündeme gelen, KKTC’deki Türk siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan ve adadaki birçok kumarhanenin sahibi olan Halil Falyalı’nın polise teslim olmasının ardından, Sedat Peker’in basın sözcüsü olarak bilinen Emre Olur, Falyalı tarafından çekilen “kasetlerin” ellerine geçtiğini söylemişti.

Sedat Peker ise daha sonra sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Kıbrıslı siyasiler, uyuşturucu baronlarıyla, yasadışı bahisçilerle birlik olup Türkiye’de bana karşı kurulan komploya destek verirsiniz he. Hepiniz yandınız. Arşiv bana geçti. Siz kaşındınız. Sizi de rezil edeceğim. Utanma duygusu olan, istifa edip gitsin” demişti.

Halil Falyalı kimdir?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlıklı yedinci videosunda, eski Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Halil Falyalı’yı hedef almıştı. Peker, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” iddiasında bulunmuştu.

“Darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma” iddialarıyla aranan Falyalı, 15 Ekim’de KKTC Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuştu.

KKTC’de yeni bir Susurluk süreci mi yaşanıyor?

KKTC’de, kendisini “iş insanı” olarak tanıtan Bulut Akacan’ın babası emekli polis Mehmet Akacan’ın vurulmasının ardından başlayan tartışmalar da sürüyor. Akacan, babasına saldıranların Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi tarafından korunduğunu öne sürdü, büyükelçilik ise iddiayı yalanladı. Medyascope‘a konuşan ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen yerel gazeteciler, “KKTC, yeni bir Susurluk süreci yaşıyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.