Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’de kaset skandalının etkileri sürüyor: Başbakan Ersan Saner’in şikayeti üzerine videoda yer alan Pınar Gökmen tutuklandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde (KKTC), Başbakan Ersan Saner‘in müstehcen videosunun sosyal medyaya sızdırılmasının etkileri devam ediyor. Saner’in videonun yayınlanmasından sonra olayın ortaya çıkması için gerekli girişimleri başlattığını belirtmesinin ardından, söz konusu videoda yer alan Pınar Gökmen tutuklandı.

Görüntülerin yayınlanmasından sonra Saner’in siyaseti bırakacağı ve 30-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı’nda yeniden aday olmayacağı iddia edilmişti. Saner, daha sonra video kaset ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, dolaşıma sokulan videonun kurgulandığını iddia etmiş ve “Teknolojik olanaklardan alabildiğince yararlanılarak kurgulanan bu video ile çok çirkin bir itibar suikastının hedefi oldum” demişti.

Saner’in ifadesi üzerine bahsi geçen videoda yer alan Pınar Gökmen’in yeri dün akşam (21 Ekim) saatlerinde Yeniboğaziçi Köyü’nde tespit edildi ve Gökmen polis ekipleri tarafından tutuklandı. Gökmen’in bugün “özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa” suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Ne olmuştu?

KKTC Başbakanı Ersan Saner‘e ait cinsel içerikli bir videonun salı akşamı (19 Ekim) sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından KKTC basını, Saner’in siyasetten çekilme kararı aldığını yazmış ve hukuki sorunlar nedeniyle izne ayrılması beklenen Saner’in yerine Nazım Çavuşoğlu ve Ünal Üstel’in vekalet etmesinin beklendiğini belirtmişti.

Çirkin bir itibar suikastinin hedefi olduğunu belirten fakat tabandan gelen sese kulak vererek 30-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek UBP Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olduğunu belirten Saner, “Ne var ki, genel başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı” ifadelerini kullanmıştı.

Videonun yayınlanmasından sonra kötü bir süreç yaşadığını ve farklı duygusal sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Saner, “Bu olayın ortaya çıkarılması için gerekli ifadeyi de verdim. WhatsApp üzerinden gönderilen mesajın Güney Kıbrıs’tan alınan bir hat üzerinden geldiğini kesin olarak biliyorum. Bu işi yapan arkadaşlar o kadar cesur ki ortaya çıkmasın diye güneyden alıp yapmışlar. Keşke dürüstçe yapabilselerdi” diyerek, gerçeklerin ortaya çıkması için gerekli girişimleri başlattığını duyurmuştu.

Videoların paylaşım sebebi Halil Falyalı mı?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaşımlarıyla gündeme gelen, KKTC’deki Türk siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan ve adadaki birçok kumarhanenin sahibi olan Halil Falyalı’nın polise teslim olmasının ardından, Sedat Peker’in basın sözcüsü olarak bilinen Emre Olur, Falyalı tarafından çekilen “kasetlerin” ellerine geçtiğini söylemişti.

Sedat Peker ise daha sonra sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Kıbrıslı siyasiler, uyuşturucu baronlarıyla, yasadışı bahisçilerle birlik olup Türkiye’de bana karşı kurulan komploya destek verirsiniz he. Hepiniz yandınız. Arşiv bana geçti. Siz kaşındınız. Sizi de rezil edeceğim. Utanma duygusu olan, istifa edip gitsin” ifadelerini kullanmıştı.

Halil Falyalı kimdir?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlıklı yedinci videosunda, eski Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Halil Falyalı’yı hedef almıştı. Peker, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” demişti. “Darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma” iddialarıyla aranan Falyalı, 15 Ekim’de KKTC Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.