Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halil Falyalı’nın tabutuna KKTC ve Türk bayrakları sarıldı, cenazesine Başbakan Sucuoğlu da katıldı

Silahlı saldırı sonucu öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, bugün Kumyalı’da toprağa verildi. Falyalı’nın tabutuna hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hem de Türk bayrağı sarılması dikkat çekti. KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, Ulusal Birlik Partili (UBP) milletvekilleri ve belediye başkanları da cenazeye katılan isimler arasındaydı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, geçen salı akşamı (8 Şubat) evine dönerken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Falyalı’nın cenazesi bugün sabah saatlerinde hayatını kaybettiği Yakın Doğu Üniversitesi’nin morgundan alındı ve Girne-Çatalköy’deki evine götürüldü. Yenidüzen gazetesinin aktardığına göre, Çatalköy’deki kısa törende basının görüntü almasına izin verilmedi.

Falyalı’nın cenazesi konvoy eşliğinde Çatalköy’e ulaştı. Kaynak: Yenidüzen

Güvenlik had safhada

Daha sonra Kumyalı Camisi’ne götürülen Falyalı, öğle namazının ardından Kumyalı Kabristanlığı’na defnedildi. Cenaze töreni öncesinde Falyalı’nın korumaları bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri aldı ve mezarlığa giriş kapatıldı.

Falyalı’nın yakınları Kumyalı Camisi’nde beklerken. Kaynak: Yenidüzen

Halil Falyalı’nın eşi Özge Taşker Falyalı da tabutun yanında bekledi.

Başbakan Sucuoğlu ve diğer siyasiler de cenazeye katıldı

Cenazeye KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı. Sucuoğlu’nun yanı sıra İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, UBP milletvekilleri Ünal Üstel ve Nazım Çavuşoğlu, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de cenazede hazır bulundu.

Cenazeye KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı. Kaynak: Yenidüzen

Tabutu hem KKTC hem Türk bayrağına sarıldı

Kıbrıs Postası’nın aktardığına göre Falyalı’nın tabutu, bir dönem başkanlığını üstlendiği Mağusa Türk Gücü, KKTC ve Türk bayraklarıyla örtüldü.

Cinayetin detayları

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve KKTC’de beş kişi gözaltına alınmıştı. KKTC’de bir kişi ise tutuklu.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu SL 001 plakalı araca 8 Şubat saat 19:00 sıralarında Girne-Çatalköy’deki evinin yakınlarında ateş açılmıştı. Koruma şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Falyalı ise ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, daha sonra ise Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldırılmıştı. Falyalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti.

Falyalı kimdir?

İsmi Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Falyalı, 2016 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği yönetme suçlamalarıyla aranıyordu. Peki Falyalı kimdir, Peker Falyalı hakkında ne demişti ve “Duvar” kitabında adı nasıl geçiyordu? 

Kaynak: Yenidüzen, Kıbrıs Postası

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.