Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haydar Dümen koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Koronavirüs tedavisi gören cinsel sağlık uzmanı psikiyatr Dr. Haydar Dümen, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Psikiyatrt Haydar Dümen, 91 yaşında yaşamını yitirdi.

Haydar Dümen, 31 Ocak’tan bu yana Beykent Üniversitesi Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi görüyordu.

Koronavirüs’e bağlı kalp durması sonucu yaşamını yitiren Dümen’in bugün 12.00’de ise koronavirüs önlemleri çerçevesinde Ulus’taki Arnavutköy Mezarlığı’nda toprağa verildiği belirtildi.

Cinsel sağlık uzmanı olan Haydar Dümen, Posta gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Bu konuda çok sayıda kitap yazan Dümen, televizyon programları da yapmıştı.

Haydar Dümen kimdir?

Haydar Dümen, 1931 yılında Uşak’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1955 yılında mezun olan Dümen, 1958’de nöropsikiyatri uzmanı oldu.

25 yıl kamuda çalıştıktan sonra emekli olan Dümen, kitaplar yazdı. Posta gazetesinde köşe yazarlığı yapan Dümen, geniş bir okuyucu kitlesine sahipti.

29 Mart 2010’da İstanbul-Cihangir’deki bürosunda silahlı saldırıya uğrayan Dümen, saldırganın silahının tutukluk yapması ve korumaların müdahalesi sayesinde kurtulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.