Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (26): Takas penceresinin son gününde James Harden 76ers’ta – All Star maçı kadroları ve üçlük yarışması

NBA’de takas penceresinin kapandığı (10 Şubat), 2022 All Star hafta sonunun yaklaştığı (18-20 Şubat) yoğun gündemde, en öne çıkan gelişmeleri bu panoramada okuyacaksınız.

1) Takas penceresinin son günü

NBA’de 10 Şubat tarihi, 2021-22 sezonun en önemli günlerinden biri olarak geride kaldı. Sporting News’in derlediği veri ışığında takas penceresinin kapandığı son günde; 15 takasın içinde 22 takım yer aldı, 56 basketbolcu ve 24 draft hakkı takas edildi.

Kuşkusuz dünden beri basketbol dünyasının gündeminden düşmeyen gelişme, Philadelphia 76ers ve Brooklyn Nets arasında gerçekleşen James Harden – Ben Simmons merkezli takas oldu. Harden ile birlikte Paul Millsap 76ers’ın yolunu tutarken Nets, Simmons’ın yanı sıra Seth Curry, Andre Drummond ve iki adet ilk tur draft hakkı elde etti.

Ben Simmons gibi James Harden’ın da takımından ayrılmaya sıcak baktığı, son birkaç haftadır NBA’in önemli gündem maddelerinden biriydi. Bu takasın ardından yapılan 2022 NBA All Star kaptanlar takım seçiminde Kevin Durant, son ikiye kalan eski takım arkadaşı ve Rudy Gobert arasında hakkını Gobert’ten yana kullandı.

İşte o anlar:

Kyrie Irving’in takasa ilk reaksiyonu ise, Nick Friedel’e göre, “Birini ikna etmek veya yargılamak bana düşmez. Ayrıca benim de daha önce takas istediğim (Boston Celtics) göz önünde bulundurunca, James ile bir problemim yok. James harika bir insan, onun hakkında – bu ligdeki diğer tüm oyuncular gibi – en iyisini diliyorum” oldu.

Harden’ın Brooklyn’de mutlu olmadığına dair haberlerin çıktığı ilk dönem:

10 Şubat’ın dikkat çeken diğer takası, Dallas Mavericks’in Spencer Dinwiddie’yi, Washington Wizards’ın Kristaps Porzingis’i kadrosuna katması oldu. Takas çerçevesinde Davis Bertans da Mavs’in yolunu tuttu. 

Radar altı olarak ilerleyen bu takasın ardından Luka Doncic, Los Angeles Clippers potasına bir çeyrekte 28, toplamda 51 sayı göndererek kariyer sayı rekorunu kırdı. StatMuse’a göre 2019-20 sezonundan beri, playoff’lar dahil, Dallas’ın Doncic – Porzingis ikilisi aynı anda parkede iken kazanma oranı .592, yalnızca Doncic varken ise .600.

StatMuse’un paylaşımı:

Her Şey NBA’den Sergen Kumaş’a göre, NBA’de takas ilgisi gören oyunculardan biri de Ömer Faruk Yurtseven’di ancak Miami Heat, Ömer Faruk’u takımda tutmak istedi.

Her Şey NBA haberi:

2) Lillard – McCollum dönemi sona erdi

2013-14’ten beri devam eden, NBA’deki en sevilen ikililerden Damian Lillard – CJ McCollum birlikteliği, Portland Trail Blazers’ın yeniden yapılanmaya gitmesiyle sona erdi. McCollum, yeniden yapılanmanın sonuna ulaşmak isteyen bir takımın, New Orleans Pelicans’ın yolunu tuttu. 

Adrien Wojnarowski’nin duyurduğu haber çerçevesinde Larry Nance Jr. ve Tony Snell de Pelicans kadrosuna katılırken Portland, Josh Hart ile birlikte Nickeil Alexander-Walker, Tomas Satoransky ile birlikte gelecekte bir birinci tur, iki ikinci tur draft hakkı elde edecekti.

Ardından yapılan üçlü takasta Alexander-Walker, Juancho Hernangomez’le birlikte Utah Jazz; Satoransky, ikinci tur draft hakkıyla San Antonio Spurs; Joe Ingles, Elijah Hughes ve ikinci tur draft hakkıyla Portland kadrosuna katıldı.

Bir diğer dikkat çeken hamle, Domantas Sabonis ve Tyrese Haliburton ekseninde gerçekleşti. Takas yapması beklenen takımlardan Sacramento Kings, Sabonis’e ilaveten Jeremy Lamb ve Justin Holiday’i; Haliburton, Buddy Hield ve Tristan Thompson karşısında kadrosuna kattı.

Kings genel menajeri Monte McNair önderliğinde gerçekleşen takasla, NBA’de ikinci sezonunu geçiren ve geleceği en parlak isimlerden Tyrese Haliburton’ın takaslanması eleştirilere sebep olurken Haliburton durum hakkında, “Sacramento’ya güvendim ve beni kolayca gözden çıkardılar” yorumunu yaptı.

Haliburton’ın açıklamaları:

3) All Star’da LeBron ve Durant’ın takımları belli oldu

Cleveland’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2022 All Star maçında karşılaşacak takımlar, format değişikliğinden beri süregeldiği üzere kaptanların seçim yapmasının ardından belli oldu. Üst üste ikinci yılda LeBron James ve Kevin Durant konferanslarının liderleri olurken LeBron’un ilk iki sıra seçimi Giannis Antetokounmpo ile Stephen Curry, Durant’inkiler Joel Embiid ve Ja Morant oldu.

LeBron James’in takımı:

Kevin Durant’ın takımı:

Ayrıca All Star hafta sonunda MTN DEW Üçlük Yarışması’nda boy gösterecek sekiz isim belli oldu. Kısa oyuncular Trae Young, Fred VanVleet, Zach LaVine, CJ McCollum, Patty Mills, Desmond Bane ve Luke Kennard’la birlikte yarışmada mücadele edecek tek uzun, Karl-Anthony Towns.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.