Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague Panorama (22): Anadolu Efes, play-off yolundaki rakiplerinin kayıp yaşadığı haftada, Olympiakos deplasmanında fırsat tepti

Turkish Airlines EuroLeague’de 26. hafta, Fenerbahçe Beko – Bayern Münih dışında planlanan tüm maçların oynanmasıyla tamamlandı.

Fenerbahçe – Bayern maçı, Münih temsilcisinde görülen koronavirüs vakaları ve ardından gelen erteleme talebiyle ilerleyen bir tarihte oynanacak. Böylece bu hafta Real Madrid galibiyetiyle bir erteleme maçını oynayan Fenerbahçe Beko’nun, hâlâ üç ertelenmiş maçı bulunuyor: ALBA Berlin (İstanbul), Maccabi Playtika (Tel Aviv), Bayern Münih (İstanbul)

Anadolu Efes fırsat tepti

Anadolu Efes, play-off yolundaki rakipleri Zenit (ALBA Berlin karşısında), CSKA Moskova (Maccabi) ve Monaco’nun (Zalgiris Kaunas) kaybettiği haftada, Pire’de Olympiakos’a uzatmaya giden maçta 87-85 mağlup olarak fırsat tepti. Bu sonuçla Efes’in 24 maçta derecesi 12-12 oldu ve temsilcimiz dokuzuncu sıraya geriledi.

Anadolu Efes’in 8/26 üçlük isabetinde kaldığı akşamda Vasilije Micic, bu sezonki genel görüntüsünün aksine top kaybı yapmadan 13 asist buldu ancak yay gerisinde 1/7 isabetle 12 sayıda kaldı. Shane Larkin’in 11 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 4 top kaybıyla oynadığı maçta Tibor Pleiss, 14 sayıyla temsilcimizin en skorer ismi oldu.

Galibiyeti getiren isabetle gemisini limana yanaştıran Kostas Sloukas, maçı 23 sayı, 5 ribaund, 6 asistle tamamladı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

El Clasico’da kazanan Barcelona

Haftanın merakla beklenen maçında El Clasico’nun galibi, Wizink Center’da 86-68 ile Barcelona oldu. İlk periyotta rakibine 28-8 üstünlük kuran Barça, takım halinde 21 asist yaptığı maçta yalnızca 11 top kaybetti. Real Madrid ise unutmak isteyeceği akşamda 2/22 üçlük isabetiyle oynadı.

Real’de 25 sayıyla oynayan Walter Tavares dışında çift hanelere çıkan olmazken Barcelona’da eski takımına 5/5 üçlük ve 20 sayı, 7 ribaund, 2 asistle oynayan Nicolas Laprovittola, EuroLeague’de 26. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 26 dakika parkede kalan Dante Exum, 13 sayı – 3 ribaund – 2 asist – 2 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadı.

Real Madrid – Barcelona maçının özeti:

Nikola Kalinic ve Nate Walters

9-14 derecesiyle 13. sırada bulunan Kızılyıldız, play-off resminden uzaklaşmasına rağmen sezon boyu parkeye karakter koymayı sürdürüyor. UNICS Kazan’ı Rusya’da 84-77 mağlup eden Kızılyıldız’da, Belgrad’a döndüğünden beri takımına liderlik eden Nikola Kalinic, 20 sayı – 6 asistle bir kez daha hücumda kilit açıcı rolü de üstlendi. Kalinic’e Nate Wolters, 19 sayı – 4 ribaund – 2 asist – 1 top çalmayla eşlik etti.

EuroLeague’in 26. haftasında dikkat çeken bir diğer veri, Maccabi Playtika Tel Aviv’in CSKA’yı 84-75 mağlup ettiği maçta İsrail temsilcisinin, 11-2 geriye düştükten sonra ilk yarıda 47-15’lik seri yakalaması oldu.

Panathinaikos’un deplasman galibiyeti hasreti sona erdi

Ligde son iki sırada yer alan Panathinaikos ve Zalgiris Kaunas, haftayı galibiyetle kapattı. Lyon’da ASVEL’i 76-63 mağlup eden Panathinaikos, 2020’nin sonundan beri (3 Aralık) Atina dışındaki ilk galibiyetini aldı. 371 gün önceki son deplasman galibiyeti, AX Armani Exchange Milan karşısında (80-77) gelmişti.

Monaco’yu deplasmanda 83-82 mağlup eden Zalgiris Kaunas ise dokuz maçlık mağlubiyet serisini sonlandırdı.

EuroLeague’de 27. haftayı Anadolu Efes, 24 Şubat Perşembe saat 20:30’da Maccabi Playtika Tel Aviv karşısında Sinan Erdem Spor Salonu’nda açıyor. Fenerbahçe Beko, 25 Şubat Cuma 22:00’da play-off yolundaki rakibi Monaco’ya konuk olacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 26. haftanın ardından oluşan puan durumu:

EuroLeague’de 26. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de 27. hafta fikstürü ve erteleme maçları:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.