Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe Avrupa arenasında: Sarı-lacivertlilerin rakibi Slavia Prag

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turu ilk maçları, bugün (17 Şubat) oynanacak. Temsilcimiz Fenerbahçe’yi ise zorlu bir rakip bekliyor. Sarı-lacivertiler, Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı maçta Çekya temsilcisi Slavia Prag’ı konuk edecek. Saat 12.45’te başlayacak mücadele, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak.

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turu heyecanı da bugün (17 Şubat) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. 

Fenerbahçe, Slavia Prag’ı konuk ediyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turu ilk maçında Slavia Prag ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, saat 20.45’te başlayacak. Mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Maurizio Mariani yönetecek.

Fenerbahçe, taraftarlarına galibiyet hediye etmek istiyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda oynadığı altı maçta bir galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet alarak UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti. Grubunu üçüncü sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, bu sezon ilk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi’nde kendisine yer buldu.

Süper Lig’de zirve yarışından kopan, Ziraat Türkiye Kupası’na ise çeyrek final aşamasında veda eden Fenerbahçe, tüm odağını Konferans Ligi’ne çevirdi. Sarı-lacivertliler, UEFA organizasyonlarında ilk kez karşılaşacağı Slavia Prag’ı mağlup ederek taraftarlarını mutlu etmek ve Çekya’da oynanacak maç öncesi avantajı eline geçirmek istiyor. 

Çekya temsilcileri ile 10 kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda dört galibiyet, bir beraberlik ve beş mağlubiyet aldı. Temsilcimiz, Slavia Prag karşılaşması ile 289. kez Avrupa’da sahne alacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında oynadığı 238 karşılaşmada 87 galibiyet, 51 beraberlik ve 100 mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmalarda 297 kez rakip fileleri havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 348 gole engel olamadı. 

Fenerbahçe’de sakatlıkları süren İrfan Can Kahveci, Luiz Gustavo ve Filip Novak karşılaşmada forma giyemeyecek. 

İsmail Kartal: ”Fenerbahçe ruhunu sahaya koyacağız”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Fenerbahçe kimliğinin altını çizen Kartal, ”İrfan Can, Gustavo, Crespo, Rossi, Burak, Novak ve Çağtay yok, Ozan belirsiz. Sekiz-dokuz oyuncumuz yok ama ben bahanelere sığınmam. Elimizdeki oyuncularla Fenerbahçe ruhunu sahaya koyacağız. İnşallah sahadan yüzümüzün akıyla ayrılacağız” dedi.

Slavia Prag, Çekya’ya avantajlı dönmenin peşinde

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalde İngiltere temsilcisi Arsenal’e elenen Slavia Prag, bu sezon da başarısını sürdürüyor. Zdenek Houstecky’nin öğrencileri, Çekya Ligi’nde oynadığı 21 karşılaşmada 16 galibiyet, üç beraberlik ve iki mağlubiyet aldı ve topladığı 51 puan ile liderlik koltuğuna oturdu. Kırmızı-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 52 kez sarsarken kalesinde ise 15 gol gördü.

Takımın gol yollarındaki en büyük silahları Jan Kuchta ve Nicolae Stanciu, ara transfer döneminde takımdan ayrıldı. Bu sezon takımına 11 gollük katkıda bulunan Kuchta, Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımına, asistleri ile ön plana çıkan Stanciu ise Çin temsilcisi Wuhan Three Towns’a transfer oldu. 

UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçlarında günün programı:

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turu heyecanı da bugün (17 Şubat) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. UEFA Avrupa Ligi’nde E Grubu’nu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna kalan Galatasaray’ın rakibi, play-off turunun sona ermesinin ardından 25 Şubat 2022’deki kura çekiminde belli olacak. UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı ise 18 Mayıs 2022’de İspanya’nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda yaşanacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.