Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de üç yıl önce kaybolan kız çocuğu merdiven boşluğunda sağ bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde polis, 2019’da kaybolan küçük bir kız çocuğunun merdiven boşluğundaki gizli bir odada bulunduğunu açıkladı.

Altı yaşındaki Paislee Shultis, geçen pazartesi günü (15 Şubat) New York eyaletinin Saugerties kentindeki bir evde yapılan arama sonucunda sağ bulundu. New York polisi, Shultis’in bir sağlık probleminin bulunmadığını, yasal vasisi ve ablasıyla tekrar bir araya geldiğini açıkladı.

Paislee, Haziran 2019’da üç yaşındayken New York’un Tioga ilçesinde kaybolmuştu. 

Yetkililer, küçük kızın biyolojik ebeveynleri Kimberly Cooper ve Kirk Shultis tarafından kaçırıldığından şüpheleniyordu.  

Kimberly Cooper ve Kirk Shultis

Paislee’nin Saugerties kentinde bir evde tutulduğuna dair ihbarda bulunulan polis, arama izni çıkartarak adrese baskın düzenledi.

Polisin aktardığına göre, Kirk Shultis’in 57 yaşındaki babası arama sırasında Paislee’nin nerede olduğuna dair bilgisi olmadığını söyledi.  

Ancak aramanın birinci saatinin ardından dedektiflerden biri merdiven altının garip bir yapıya sahip olduğunu fark etti. Merdiven altındaki kalasların kaldırılmasının ardından polis “küçük, soğuk ve nemli” bir odada Paislee ve Kimberly Cooper’ı buldu. 

Biyolojik ebeveynleri, kaybolmasından önce kızlarının velayetini kaybetmişti. Polis, küçük kızın bu yüzden kaçırıldığına inanıyor. 

Paislee’nin ortadan kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan Cooper, Shultis ve baba Shultis’in tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 

ABD’deki Ulusal Kaybolan ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi’nin verilerine göre kaybolan çocukların birçoğu kısa süre sonra yakınlarıyla beraber bulunuyor. 

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.