Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa basketbolunda yerel kupa şampiyonları: Anadolu Efes, Sertaç Şanlı’lı Barcelona ve AX Armani Exchange Milan kazandı – Zeljko Obradovic’in Partizan’ı kaybetti

Avrupa basketbolunda hem Turkish Airlines EuroLeague hem de FIBA organizasyonlarında maçın olmadığı haftada, yerel kupa şampiyonları belli oldu.

Pandemi nedeniyle son olarak 2019-20 sezonunda yapılan Türkiye Kupası, 2022’de Bitci Türkiye Kupası ismiyle Bursa’da oynandı. ING Basketbol Süper Ligi’nde play-off potasında yer alan sekiz takımın çeyrek finalde eşleştiği, ardından Dörtlü Final formatında sonlanan turnuvayı Anadolu Efes kazandı.

Efes, finalde maçtan önce Pierria Henry’i de sakat listesine kurban veren Fenerbahçe Beko’yu 86-72 geçerek bu kupayı 12. kez müzesine götürdü. Maç sonunda Ergin Ataman, 3,5 yıldır süregelen kültürü oluşturan oyuncu grubunun, bu zaferle birlikte mücadele ettiği tüm kulvarlarda şampiyonluğa ulaştığının altını çizdi.

Anadolu Efes’te 20 sayı – 8 ribaundla oynayan Tibor Pleiss maçın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilirken Vasilije Micic 23 sayı, Adrien Moerman ise 13 sayı – 15 ribaund ile öne çıktı. Fenerbahçe’de Devin Booker ve Marko Guduric’in toplam 32 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Avrupa’nın altı farklı bölgesindeki şampiyonlar

El Clasico’ya sahne olan İspanya Kupası finalinde Barcelona, Granada’da Real Madrid’i 64-59 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Eski takımına karşı 19 sayı kaydeden Nikola Mirotic, final maçının MVP’si seçildi.

İtalya’da AX Armani Exchange Milan, Bertram Tortona’yı 78-61 ile geçerek İtalya Kupası’nı sekizinci kez müzesine götürdü. 10 sayı, 5 asist, 2 top çalmayla oynayan Malcolm Delaney, final maçında En Değerli Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Sırbistan namı diğer Radivoj Koraç Kupası’nı ise koç Zeljko Obradovic’in Partizan’ını 85-68 mağlup eden Kızılyıldız kaldırdı. Bu sonuçla, Basketnews.com’un ortaya koyduğu veriye göre Obradovic, 64. final maçında 20. mağlubiyetini aldı. 14 sayı – 4 asist – 4 ribaundla oynayan Nate Wolters, MVP ödülünü kazanan isim oldu.

Almanya’da ALBA Berlin, Hakro Merlins Crailsheim’i 86-76 geçerek Almanya Kupası’nı 11. kez kazanma başarısını gösterdi. Berlin temsilcisinde Maodo Lo, 20 sayıyla maçın en skoreri oldu.

Yunanistan’da ezeli rekabete sahne olan finalde Panathinaikos’u 81-73 mağlup eden Olympiakos, 2011’in ardından bu kupayı ilk kez kazandı. 7/13 saha içi isabetiyle 21 sayı kaydeden ve finalin en değerli oyuncusu seçilen Tyler Dorsey, maça performansı kadar “Deadpool” temalı ayakkabılarıyla da damga vurdu:

Son olarak Litvanya’da, Lietkabelis’i 91-66 mağlup eden Zalgiris Kaunas, yerel kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.