Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’nın Avustralya Büyükelçisi Francesca Tardioli balkondan düşerek hayatını kaybetti

İtalya’nın Canberra Büyükelçisi Francesca Tardioli, tatil için geldiği Umbria bölgesindeki Foligno kasabasında balkondan düşerek hayatını kaybetti.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, birkaç günlük tatilini geçirmek üzere memleketi Foligno’ya giden 56 yaşındaki Büyükelçi Francesca Tardioli, evinin üçüncü katındaki balkondan düştü ve hayatını kaybetti.

İtalyan haber ajansı AGI, Tardioli’nin dengesini kaybettiği ve düştüğünü belirtti.

Avustralya’nın İtalya Büyükelçisi Margaret Twomey, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Büyükelçi Francesca Tardioli’nin ölümüyle ilgili haberler çok üzücü. Sevgili dostum, parlak meslektaşım. Çok saygın bir diplomattı. Düşüncelerimiz ailesiyle ve arkadaşlarıyla” dedi.

Canberra Büyükelçiliği ve İtalya Dışişleri Bakanlığı da sosyal medyadan Tardioli için taziye mesajları yayınladı:

“Tardioli’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyük bir diplomattı.”

Eylül 2019’dan bu yana büyükelçi olarak görev alan Tardioli, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca biliyordu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.