Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadıköy Emek Tiyatrosu’ndan festival: “Kadınlar Şenlikte”

Kadıköy Emek Tiyatrosu, “Kadınlar Şenlikte” festivalinin üçüncüsünü düzenliyor. Festival bu yıl 1 – 10 Mart günleri arasında çevrimiçi ve yüz yüze yapılacak.

İstanbul-Kadıköy’de faaliyet gösteren Kadıköy Emek Tiyatrosu, geleneksel “Kadınlar Şenlikte” festivalinin bu yıl üçüncüsünü düzenliyor. Festivalde bu yıl kadınların maruz kaldığı etiketlere dikkat çekmek isteyen Kadıköy Emek Tiyatrosu, “Kimlik” temasıyla yola çıkıyor. 1 – 10 Mart günleri arasında hem çevrimiçi hem de yüz yüze düzenlenecek festivalde atölyeler, söyleşiler ve oyun gösterimleri yer alıyor.


“Sahneye gelirken kız kardeşine hediyeni unutma” çağrısında bulunan Kadıköy Emek Tiyatrosu, dayanışma içinde olduğu Sulukule Gönüllüleri Derneği aracılığıyla kişisel bakım ürünlerine ulaşmakta zorluk çeken kadınlara destek olmayı hedefliyor. Ayrıca dileyenler için askıda bilet uygulaması da var.

Festival kapsamında:

*3 Mart Perşembe günü, dokuma atölyesi düzenlenecek. Etkinliğe katılım ücretsiz.

*6 Mart Pazar günü saat 14:30’da “Trajik Kadın Suretleri” başlıklı seminer düzenlenecek. Çevrimiçi düzenlenecek etkinliğe katılım ücretsiz fakat kayıt gerekli. Pazar günü ayrıca saat 20:30’da “Girlznihtout” başlıklı stand-up gösterimi yapılacak. Etkinliğin biletine buradan ulaşabilirsiniz.

*7 Mart Pazartesi günü saat 15:30’da “Kadınlar Ne Oynar?” başlığıyla klinik psikolog ve psikoterapist Ayşe Kayhan ile uzman psikolog ve ilişki psikoterapisti Ezgi Acar Şirin’in söyleşisi Zoom üzerinden düzenlenecek. Etkinliğe katılım ücretsiz fakat kayıt gerekli.

*9 Mart Salı günü oyuncu Ece Dizdar ile “Başrol Dayanışmanın Oyuncular Sendikası Birimi” başlıklı söyleşisi Zoom üzerinden saat 14:00’da düzenlenecek. Etkinliğe katılım ücretsiz fakat kayıt gerekli.


Festival geçen yıl çevrimiçi düzenlenmişti. “Kendi hikâyelerimizi yeniden inşa etmek, unutulmuş olanları hatırlamak ve yeni kavramları birlikte oluşturabilmek” sloganıyla düzenlenen festivalin teması “Bellek” olarak belirlenmişti. Tiyatro, tamamını evlerde hazırladıkları oyunlarını YouTube, podcast ve Clubhouse üzerinden paylaşmıştı.

Kadıköy Emek Tiyatrosu, 2012 yılında oyuncu Pınar Yıldırım tarafından kuruldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.