Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman tenisçi Alexander Zverev, hakem sandalyesine raketiyle vurması ve hakeme hakaret etmesi üzerine Meksika Açık’tan ihraç edildi

Tek erkekler dünya üç numarası Alexander Zverev, Meksika Açık’ta çiftlerde kaybetmesinin ardından hakeme hakaret etti ve raketiyle hakem sandalyesine birden fazla kez vurdu. Bu hareketlerin sonucunda Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Zverev’in turnuvadan ihraç edildiğini açıkladı.

Alman tenisçi Alexander Zverev, takım arkadaşı Marcelo Melo’yla birlikte Lloyd Glasspool – Harri Heliövaara ikilisine 6-2, 4-6, 10-6’lık set skorlarıyla mağlup oldu. Maçın hakemi Alessandro Germani’ye “Aptal” diye bağıran Zverev, toplamda dört kez raketiyle hakem sandalyesine şiddetli şekilde vurdu.

Kameralara yansıyan o anlar:

24 yaşındaki tenisçinin daha fazla ceza alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Güncel durumda ATP kurallarına göre Zverev, turnuvada kazandığı ödül parası, puanlar ve otel konaklaması hakkını kaybetti. Zverev, çarşamba günü (23 Şubat) yaptığı açıklamayla hakem ve tenis severlerden özür diledi:

“Dünkü davranışlarım için hissettiğim pişmanlığı kelimelere dökmek zor. Hakemden özür diledim, yaptıklarım yanlış ve kabul edilemezdi. O şekilde davranmamalıydım, bahanesi yok. Ayrıca beni sevenlerden, turnuvadan ve sevdiğim spordan da özür dilerim. Bildiğiniz üzere korta her şeyini veren biriyim, dün dozu kaçırdım. Hayal kırıklığına uğrayanlardan özür dilerim.”

Zverev, Meksika Açık teklerde oynadığı son maçta, ABD’li Jenson Brooksby’i 3-6, 7-6, 6-2’lik set skorlarıyla mağlup ederken yerel saatte sabaha karşı 04:55’te biten maç, profesyonel tenis tarihinde en geç saatte biten maç olmuştu.

Yetenekleri ve potansiyeline rağmen erkekler tenisinin tartışmalı figürlerinden olan Zverev’in eski kız arkadaşı Olya Sharypova, geçen yıl birlikte oldukları dönemde Zverev’in kendisine şiddet uyguladığını açıklamıştı. Bu konuda ATP’nin süren bir soruşturması bulunuyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.