Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Türkiye boğazlardan geçişle ilgili yetkisini Rusya aleyhinde kullanırsa, Rusya için savaş gerekçesi olur” – Aydın Sezer ile söyleşi

Rusya Ukrayna’ya saldırı başlattı. Dış politika yorumcusu Aydın Sezer, Putin’in “özel bir operasyon” diye nitelediği bu saldırının, neden Ukrayna’nın güvenlik altyapısını topyekûn imha edene, Kiev’deki yönetimi değiştirene ve hatta Avrupa güvenlik mimarisini Rusya lehine değiştirene dek devam edeceğini söylüyor. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi’nin Türkiye’nin, boğazları ve hava sahasını Rusya’ya kapatması talebi hatırlatıldığında, böyle bir adımın Rusya için Türkiye’ye karşı savaş gerekçesi olacağını vurgulayan Sezer, Türkiye’nin bu krizde neden Kremlin’in tepkisini çekebilecek herhangi bir tavır almaması gerektiğini de detaylı bir şekilde analiz ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.