Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor: Manchester United, Atletico Madrid deplasmanından istediğini aldı – Benfica ile Ajax yenişemedi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı, dün (23 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Günün öne çıkan maçında Atletico Madrid ile Manchester United, Wanda Metropolitano’da kozlarını paylaştı. 7. dakikada Joao Felix’in golü ile öne geçen İspanya temsilcisi, 80. dakikada Anthony Elanga’nın golüne engel olamayınca karşılaşma 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. Benfica-Ajax karşılaşmasında ise sporseverler dört gol izledi. Ev sahibi Benfica’nın gollerini, Sebastian Haller (kendi kalesine) ve Roman Yaremçuk atarken, Ajax’ın gollerini ise Dusan Tadic ve Sebastian Haller kaydetti. 

Atletico Madrid-Manchester United karşılaşmasında kazanan çıkmadı

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu maçında Manchester United’ı konuk etti. Wanda Metropolitano’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Hategan yönetti. 

Tribünleri dolduran seyircisinin desteği ile maça başlayan kırmızı-beyazlılar, henüz 7. dakikada öne geçti. Renan Lodi’nin sol kanattan açtığı nefis ortaya aynı güzellikteki kafa vuruşu ile cevap veren Joao Felix, ev sahibini öne geçiren isim oldu. Maçın belki de kırılma anı ise 44. dakikada yaşandı. Manchester United’ın sağ kanadını adeta otobana çeviren Renan Lodi, son çizgiye inerek ortasını açtı. Ancak altıpastan kafa vuruşunu yapan Sime Vrsaljko, zoru başararak meşin yuvarlağı direğe nişanladı. 

İkinci yarı, Atletico Madrid’in istediği şekilde oynandı. İspanya temsilcisi, oyunun temposunu düşürdü ve Manchester United’ın etkili ataklar geliştirmesine engel oldu. Ancak İngiltere temsilcisi, son bölümde tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklenmeye başladı. Kırmızı Şeytanlar, aradığı golü ise 80. dakikada buldu. Hızlı gelişen Manchester United atağında top ile buluşan Bruno Fernandes, Anthony Elanga’nın koşu yoluna pasını çıkardı. 19 yaşındaki İsveçli yıldız adayı, Fernandes’in bu ikramını geri çevirmedi ve skorda eşitliği sağlayan isim oldu. 88. dakikada Antoine Griezmann ile bir topu direkten dönen Atletico Madrid, maçın son düdüğü çaldığında beraberliğe razı olan ekip oldu. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Manchester United forması giyen Bruno Fernandes, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir İngiliz takımı adına üst üste altı maçta asist yapan tek oyuncu olan David Beckham’ın rekorunu egale etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu aşamasında dün (23 Şubat) oynanan karşılaşmalar:

Atletico Madrid 1-1 Manchester United

Benfica 2-2 Ajax

Sebastien Haller, Ruud Geels’in (1975/76’da 11 gol) ardından Ajax formasıyla bir Avrupa kupası sezonunda 11 gol atan ikinci oyuncu oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.