Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri: A Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan’ı ağırlıyor

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’ndaki üçüncü maçında Yunanistan’a deplasmanda 72-71 mağlup olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, dördüncü maçta Yunanistan ile İstanbul’da karşılaşacak.

Ano Liossia Olimpik Spor Salonu’nda oynanan üçüncü maçta milli takım adına Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’dan Shane Larkin, Melih Mahmutoğlu ve Metecan Birsen forma giyerken Yunanistan tarafında; Turkish Airlines EuroLeague oyuncuları Kostas Sloukas, Giannoulis Larentzakis, Kostas Papanikolaou, Georgios Printezis ve Georgios Papagiannis takımda yer aldı.

Doğuş Özdemiroğlu’nun ilk çeyreğin sonundaki etkileyici sekansı:

Maçın bitimine üç saniye kala gelen talihsiz faul düdüğünün maçın sonucunu belirlediği maçta Melih Mahmutoğlu 7/13 saha içi isabetiyle 21 sayı, Shane Larkin 10 sayı, 9 asist, 5 ribaund ile oynadı. Yunanistan’da öne çıkan isimler toplam 28 sayı – 10 ribaund kaydeden Papagiannis ve Dimitrios Agravanis ikilisi oldu.

A Milli Erkek Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Orhun Ene, maç sonunda şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bazı oyuncular EuroLeague maçlarından milli takıma geliyor. Yoğun bir maç takvimleri var. Oyunun sonunda maçı kazanmalıydık çünkü maçın sonunu iyi oynadık ve iyi savunma yaptık. Maç öncesi Atina’da Yunanistan’a karşı oynamanın zor olacağını biliyorduk. Basit hatalarımız oldu. Eğer bir iki pozisyonda akıllı oynasaydık daha farklı olabilirdi. Tekrar söylüyorum; çok kısa süre antrenmanla hazırlanan maçları oynamak zordur. En iyi takımımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Pazartesi günü bir kez daha maç oynayacağız ve bu karşılaşma çok daha zorlu olacak.”

Şu anda B Grubu’ndaki üç rakibi; Belarus, Büyük Britanya, Yunanistan ile oynadığı birer maç neticesinde, bir galibiyet – iki mağlubiyeti bulunan 12 Dev Adam, bugün (28 Şubat) saat 20:00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda Yunanistan ile kritik maçta bir kez daha karşılaşıyor. Mücadele NTV’den naklen yayınlanacak.

Yunanistan – Türkiye (72-71) karşılaşmasının özet görüntüleri:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.