Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu’nda konuştu: “Bizimle olduğunuzu ve bizi yalnız bırakmayacağınızı kanıtlayın”

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) parlamenterlere seslendi. Rusya’nın saldırılarda çocukları ve sivilleri hedef aldığını belirten Zelenskiy, Avrupalı liderleri Ukrayna’nın yanında olduklarını kanıtlamaya çağırdı.

Avrupa Birliği’nin (AB) yasama organı Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bugün (1 Mart) düzenlenen Ukrayna özel oturumuna canlı bir bağlantı ile katılan ve konuşma yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Avrupa’nın eşit üyesi olmak için savaşıyoruz” dedi.

Ukraynaca konuşan ve konuşması İngilizce’ye çevrilen Zelenskiy, konuşmasının başında “Ben bu konuşmayı bir kağıttan okumuyorum” dedi ve Avrupalı liderlere seslendi:

“İyi günler veya iyi akşamlar diyemem. Çünkü bazı insanlar için artık hiçbir gün iyi bir gün değil. Bugün, bazı insanların son günü olacak. Bizimle olduğumuzu kanıtlayın. Bizi yalnız bırakmayacağınızı kanıtlayın.”

Ülkesinde yaşananların bir trajedi olduğunu ve toprakları, özgürlükleri ve hayatları için savaştıklarını söyleyen Zelenskiy, “Kimse bizim direncimizi kıramayacak çünkü biz Ukraynalıyız” dedi.

Ukrayna’nın AB’yi tercih ettiğini, AB’nin bir parçası olduğunu söyleyen Zelenskiy, “AB bizimle çok daha güçlü olacak, siz olmadan ise Ukrayna yalnız kalacak” diye konuştu.

Zelenskiy dün (28 Şubat) Ukrayna’nın AB’ye üyelik başvurusunu imzalamıştı.

Ellerinde Ukrayna bayrakları taşıyan ve #StandWithUkraine tişörtleri giyen AP milletvekilleri Zelenskiy’i ayakta alkışladı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.