Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski UFC şampiyonu Cain Velasquez adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı

2019 yılında boksu bırakmak zorunda kalan eski Ultimate Fighting Championship (UFC) şampiyonu Cain Velasquez, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde karıştığı bir silahlı saldırının ardından adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı.

2010’da Brock Lesner’i yenip UFC Ağır Sıklet şampiyonluğuna ulaşan, kaybettiği kemeri kısa süre içinde 2012’de geri alıp 2015’e kadar elinde tutan Cain Velasquez, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde karıştığı bir silahlı saldırının ardından adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı. San Jose Polis Departmanı, 39 yaşındaki Velasquez’in geçen pazartesi günü (28 Şubat) tutuklandığını ve bugün (2 Mart) mahkemeye çıkarılacağını açıkladı. San Jose polisi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Cain Velasquez, bu olayla ilgili olarak tutuklanan şüphelimiz. Cinayete teşebbüsten Santa Clara County ana hapishanesine yatırıldı. Bu olayı çevreleyen sebep ve koşullar şu anda araştırılıyor” denildi.

Öte yandan Cain Velasquez’in silah ile yaraladığı adamın herhangi bir hayati tehlikesi bulunmadığı da kamuoyuna duyuruldu. 

UFC’deki kariyeri sona erdikten sonra 2020 yılında WWE’ye (Dünya Eğlence Güreşi) adım atan Cain Velasquez’in, koronavirüs salgınının ardından yaşanan bütçe sıkıntısı nedeniyle sözleşmesi feshedilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.