Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Beşli çete” dediği holdinglere seslendi: “Gözünüzün yaşına bakan namerttir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden bir video yayınlayarak “beşli çete” diye seslendiği iktidara yakın şirketlere ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Elektrik faturasını ödememe protestosuna devam edeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Ey beşli çete, siz Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye’deki kopyalarısınız. Sizin gözünüzün yaşına bakan namerttir” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Twitter hesabından bir video daha yayınladı. Bir önceki videosunda yılbaşında yapılan elektrik zamları geri alınana kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, KDV sıfırlanmadığı için protestosuna devam edeceğini duyurdu.

Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Siz de biz de biliyoruz ki bu mücadeleden millet galip çıkacak. Saray KDV’yi sıfırlamadığı için şahsi protestoma devam edeceğim. Akaryakıt zamları da ağır bir zulme dönüştü. Bunun asıl nedeni Türk Lirası’nın değerinin pul edilmesidir. Bir dilim kuru ekmek kavgamızı birlikte vermezsek beşli çeteler bizi soymaya devam edecek” dedi.

“Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye’deki kopyalarısınız”

“Beşli çete” dediği holdinglere de seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ey beşli çete, siz Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye’deki kopyalarısınız. Saraydaki şahıs Putin’den ne öğrendiyse sizinle onu uygulamak istiyor. İngiltere’den mahalleler, villalar satın aldınız, bankalar kurdunuz. Paralarınızı oraya taşıyorsunuz, taşımaya devam ediyorsunuz. Orada paralarınızın güvende olacağını mı zannediyorsunuz ?”

“Gözünüzün yaşına bakan namerttir”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Batı, Rus oligarkların malvarlıklarını hedef alan özel birim kurdu. Teker teker alıyorlar. O aslında Rus halkının parası. Ey yerel oligarklar, halkın parasını çaldınız. Size de huzur yok, uyku yok. Benim derdim siz değil, kaçırdığınız halkın parasıdır. O parayı ait olduğu topraklara geri kazandıracağız. Sizin gözünüzün yaşına bakan namerttir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.