Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NHL’in Rus yıldızı Alex Ovechkin, Vladimir Putin’e olan desteğini geri çekti: “Lütfen daha fazla savaşmayın”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bağlılığı ile bilinen NHL’in Rus yıldızı Alex Ovechkin, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından Putin’e olan desteğini geri çekti. 36 yaşındaki sporcu, savaşın bir an önce sonlandırılması çağrısında bulundu. 

Alex Ovechkin’den “Savaşa hayır” mesajı

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal operasyonu, spor dünyasının hemen hemen tüm paydaşlarının tepkisini çekti. Ancak bu operasyona karşı çıkan isimlerden birisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i oldukça kızdıracağa benziyor. 

2017 yılında tarihin en iyi Rus buz hokeyi oyuncusu seçilen Alex Ovechkin, Putin’e olan bağlılığı ile tanınmaktaydı. Öyle ki Ovechkin, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden üç yıl sonra, “Başkan Putin’e karşı tavrımı hiçbir zaman gizlemedim. Onu her zaman destekledim. Pek çoğumuzun da Vladimir Putin’i desteklediğinden eminim. Öyleyse birleşelim ve herkese güçlü Rusya’yı gösterelim” mottosu ile “PutinTeam” adında bir kampanya başlatmış; Evgeni Malkin, Pavel Bure ve Ilya Kovalchuk gibi diğer Rus hokey yıldızlarını kampanyasına destek olmaya çağırmış ve Instagram profil fotoğrafını Vladimir Putin ile birlikte çektirdiği bir fotoğraf ile değiştirmişti. 

ABD’de NHL takımlarından Washington Capitals’ın kaptanlığını yapan 36 yaşındaki yıldız sporcu, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal operasyonunun ardından ise Vladimir Putin’e olan desteğini geri çekti. Basın toplantısında konuşan Alex Ovechkin, “Putin, benim başkanım. Ancak ben siyasetin içinde değilim; bir sporcuyum. Umarım her şey biran önce yoluna girer. Şu anda her iki taraf için de zor bir durum ile karşı karşıyayız. Lütfen daha fazla savaşmayın” dedi. Putin’in en sevdiği sporculardan olan Alex Ovechkin’in savaş karşıtı bu açıklamasının, 69 yaşındaki politikacı tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, buz hokeyine olan ilgisi ile de tanınıyor. Öyle ki Putin, 2020 yılında buz pistine çıkıp hünerlerini sergilemişti. 

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.