Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce iki kez ertelenen Diyarbakır ziyareti programını önümüzdeki hafta gerçekleştirecek. “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” açıklamasıyla tartışmalara yol açan CHP lideri, Diyarbakır’da iki gün kalacak ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya gelecek.

Daha önce olumsuz hava koşulları nedeniyle Diyarbakır ziyareti iki kez ertelenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Mart’ta akşam saatlerinde kente gelecek.

Kılıçdaroğlu’nun iki günlük Diyarbakır ziyareti

Genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile gelecek olan Kılıçdaroğlu, 10 Mart Perşembe günü kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu, 11 Mart Cuma günü ise Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (DİTAM) düzenlediği “Tigris Diyalogları” toplantısında STK temsilcileri ve basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Diyarbakır’dan ayrılacak.

Kılıçdaroğlu’nun program detayları önümüzdeki pazartesi günü (7 Mart) Diyarbakır’a gelecek milletvekili heyetinin yapacağı temaslardan sonra netleşecek.

İki kez ertelendi

Kılıçdaroğlu daha önce 9-10 Aralık 2021’de Diyarbakır’ı ziyaret edecekti ancak Şanlıurfa’dayken Ankara’ya dönmüştü. 27 Ocak’ta Diyarbakır’ı ziyaret edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu hava muhalefeti nedeniyle gidememişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.