Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kiev Hayvanat Bahçesi’nde doğan lemura “Bayraktar” adı verildi

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Kiev Hayvanat Bahçesi’nde savaş sırasında doğan bir lemura “Bayraktar” isminin verildiğini açıkladı. Ukrayna’nın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının savaşta Rus birliklerine karşı kullanıldığı biliniyor.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram kanalı üzerinden Kiev şehrindeki son gelişmelere dair yazılı bir açıklamada bulundu. 

Kliçko, savaş başladığından bu yana Kiev’de 199’u erkek ve 191’I kız olmak üzere 390 bebeğin dünyaya geldiğini belirtti. 

Kiev’de savaş sırasında dünyaya gözlerini açan tek canlı insan değildi. Kiev Hayvanat Bahçesi’nde bir lemur dünyaya geldi ve Kliçko, lemura “Bayraktar” isminin verildiğini söyledi.  

Bayraktar TB2’lerin savaştaki rolü

Modern ve güçlü bir hava filosu bulunmayan Ukrayna, Rusya’nın saldırıları başlamadan çok uzun zaman önce Türkiye’de üretilen silahlı insansız hava araçlarına ilgi duymaya başlamış ve envanterine ciddi miktarda alım yapmıştı.

Bayraktar TB2 model SİHA’ların Rus birliklerini yavaşlatmakta başarılı olduğu Ukrayna ordu yetkilileri tarafından birçok kez kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Bayraktar SİHA’larının Herson civarında bir Rus konvoyunu imha ettiği görüntüleri Twitter üzerinden paylaşmıştı. 

https://twitter.com/armedforcesukr/status/1497856959868977154?s=21

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov da salı günü savaş devam ederken Türkiye’den yeni bir paket Bayraktar TB-2’nin Ukrayna’ya ulaştığını duyurmuştu. 

Bayraktar’ın üretici şirketi Baykar ’ın CEO’su Haluk Bayraktar ise dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir fotoğrafını sosyal medyada “İyi ki senin gibi cesur bir adamı tanıdım” mesajıyla paylaşmıştı.

https://twitter.com/haluk/status/1499420834657718276?s=21

Kaynak: TSN

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.